Nyheder
imported

Nyhed: Danskere vælger ferie efter miljøvenlige hensyn

Dansk Kyst- og Naturturisme og VisitDenmark er udkommet med den årlige analyse af danskernes ferieadfærd: Der er fortsat stor interesse for at holde ferie i Danmark, og bæredygtighed har i stigende grad indflydelse på ferievalget.

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

Dansk Kyst- og Naturturisme har i samarbejde med VisitDenmark foretaget en undersøgelse af ferieadfærden blandt 1.502 danskere. Ifølge undersøgelsen vurderer hele 24 procent af danskerne, at miljømæssige hensyn vil have indflydelse på valget af ferie i fremtiden. Det svarer til ca. 1,4 mio. danskere.

– Antallet af danskere, der forventer, at bæredygtige og miljøvenlige hensyn vil påvirke deres ferievalg er steget signifikant i forhold til sidste år, hvor andelen lå på 15 procent. Af disse vurderer 75 procent Danmark som et attraktivt rejsemål, og meget tyder på, at denne gruppe af danskerne også er villige til at betale ekstra for oplevelser, hvis merbetalingen bruges til miljømæssige forbedringer, siger kommunikationschef i Dansk Kyst- og Naturturisme, Sisse Wildt.

Fokus er…

For de, som vægter bæredygtighed på deres næste ferie, er det særligt bæredygtige parametre som rene destinationer, en passende mængde turister, samt destinationer og overnatningssteder der passer på miljø, ressourceforbrug og natur, som er vigtige for de adspurgte.  Ifølge undersøgelsen fremhæver 75 procent desuden vigtigheden af destinationer, som passer på miljøet, hvoraf 61 procent angiver, at det var tilfældet på deres seneste primære ferie i Danmark eller udlandet. 15 procent af de adspurgte mener slet ikke, at bæredygtighed vil have betydning for deres rejsevalg fremadrettet.

Danmark er stadig vores foretrukne

Det er femte gang, analysen gennemføres, og der ses en tydelig tendens til, at danskerne fortsat foretrækker ferie i hjemlandet. – Danmark er for femte år i træk danskernes foretrukne feriedestination, hvilket er opmuntrende for os, der arbejder aktivt for at styrke turismen i Danmark i en særdeles udfordrende periode, og det tyder således på, at de store, fælles indsatser har en positiv effekt. De danske turister står med et forbrug på 74 mia. kr. for over halvdelen af den samlede turismeomsætning i Danmark og er dermed meget vigtige for dansk turisme samlet set, forklarer Sisse Wildt. Ikke overraskende har corona-situationen stor indflydelse på danskernes ferieplaner. Markant flere end sidste år vil således holde ferie i Danmark, mens færre vil afholde en ferie i udlandet. Danskerne vurderer desuden, at COVID-19-situationen også vil have betydning for deres rejseadfærd fremadrettet. 27 procent siger, at de vil rejse mere i Danmark, og 17 procent vil rejse mere i landene tæt på Danmark.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events