Nyheder
imported

Nyhed: Frederik Jensen – på vej mod nye mål

For den 21 årige Pandrup bokser Frederik Jensen, der er bosiddende i Hune ved Blokhus, har sæsonen 2016 budt på over 150 rejsedage til internationale stævner og turneringer i udlandet.

Oplev Frederik Jensen ved det store julestævne i DGI Huset i Aabybro ved det traditionelle Christmas Fight Night 3. juledag 

Tekst og Foto: Poul Erik Aagaard 

Frederik Jensens helt store mål i denne sæson var at kvalificere sig til OL i Rio. Men Frederik Jensen måtte i den allersidste kvalifikationskamp erfare, at de internationale dommere ved stævnet i Aserbajsjan ikke var ham venligt stemt. De dømte ham nemlig som taber i en kamp han efter alle eksperters ved ringside, vandt klart på point. Danmark er et lille land i boksningens verden og da Frederik Jensen mødte en modstander fra Afrikas største boksenation Algeriet, tabte han med dommerstemmerne 3-0. Endnu dommerskandale i boksningen elitekampe. De tre dommere er siden blevet ekskluderet af det internationale bokseforbund AIBA ved OL i Rio. En ung seriøs sportsmands største oplevelse blev ødelagt af korrupte dommere. Det havde Frederik Jensen ikke fortjent.

Mod nye mål

Frederik Jensen er heldigvis en ung mand der tror på sig selv og sin sport og han viste ved de netop overståede danske mesterskaber, hvem der er champion i letvægt. En overbevisende indsats der helt sikkert giver mod på mere.

 -Ja, jeg skal med til OL i Tokyo i 2020, men de første store mål jeg har sat mig er at komme med til EM og VM i 2017. VM afvikles i Hamborg, så jeg er næsten på hjemmebane, siger Frederik Jensen.

Lysten til at bokse er stadigvæk meget stor og jeg håber at kunne hente en medalje til Dansk Boksning ved de to store mesterskaber. – Jeg har jo mødt mange af de modstandere før og frygter ingen af dem. Men har selvfølgelig respekt for enhver modstander. Jeg har nu bokset 110 kampe og vundet de 80 og har de sidste par år mødt 20 boksere der har vundet medaljer ved EM, VM og OL. Jeg træner seks gange om ugen og selvom jeg er vokset op i letvægt til 60 kg. kan jeg stadigvæk udvikle min boksning i samarbejde med vore dygtige trænere i klubben og den danske landstræner,Thomas Kyø, forklarer Frederik Jensen.

Tømrersvend

– Den 30 marts 2017 er jeg færdig med min læretid som tømrer og det fortsætter jeg med indtil efter OL i Tokyo og så håber jeg på en professionel karriere. Jeg vil vinde ti danske- og jyske mesterskaber i træk inden jeg går over i de professionelles rækker. På nuværende tidspunkt har jeg vundet syv af hver og et par Nordiske Mesterskaber, fortæller han.

Christmas Fight Night 2016

Du kan opleve Frederik Jensen ved det store julestævne i DGI Huset i Aabybro ved det traditionelle Christmas Fight Night 3. juledag, hvor også den lokale prof. bokser Kasper Bruun også får comeback.

 

 

 

 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events