Nyheder
imported

Nyhed: Nordens vildeste vikinger kommer til Blokhus

Søndag d. 28. april 2019 kl. 10.00 indbyder Skulpturparken Blokhus til festlig åbningsindvielse under temaet: ”Vilde Vikinger”. I år bliver der festligt vikingeshow og musik fra Brovst Pigegarde blandt de nye og imponerende sandskulpturer.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Skulpturparken åbner op for offentligheden fra Skærtorsdag d. 18. april. Fra denne dag vil de internationale sandskulptører, der skal bruge 10 hele dage på at udforme skulpturerne, påbegynde deres arbejde. – Og i skal selvfølgelig have muligheden for at kigge dem over skulderen, mens der arbejdes på værkerne. Således kan i faktisk komme hver dag og følge processen fra Skærtorsdag d. 18. april til søndag d. 28. april, hvor sandskulpturerne står færdige, hvortil vi fejrer det med en festlig åbningsindvielse, forklarer direktør John Andersen.

Vild åbningsindvielse

– Efter temaet: "Vilde Vikinger", tør vi godt afsløre, at det bliver en smule vildt, voldsomt og vanvittig sjovt, når der søndag d. 28. april kommer en hel vikingehird bestående af 9 kæmpere, vikingekoner og børn til Skulpturparken Blokhus. Der bliver showkampe, mulighed for selfies med de vilde vikinger og mjød i lange baner, fortæller direktør John Andersen, der har allieret sig med den berømte ”Viking” Allan Hyttel Olsen og hans hird af vilde vikinger.  

Hvorfor Vikinger?

Temavalget i år faldt på: ”Vilde Vikinger” og skyldes ifølge John Andersen, at temaet er nærværende, aktuelt, mere populært end nogensinde før –  og at den brede målgruppe med både børn, unge, voksne og ældre kan relatere hertil. – Vi har tidligere haft temaer som Alletiders Helte, Magiske Eventyr, Verdens Vildeste dyr, H.C. Andersens eventyr, Konger, kejsere og herskere gennem tiderne og Nordisk mytologi i 2013. Vi kan godt lide, at oplevelserne i parken er med til at udbrede kendskabet til vores fælles Danmarkshistorie. Det er vores erfaring, at sådanne temaer tiltrækker familier på tværs af alder, og gæsterne kan godt lide disse fortællinger, som giver plads til indlevelse og fordybelse, fortæller John Andersen der understreger at Vikingerne er i gang med at invadere populærkulturen på samme måde, som de engang erobrede de engelske Kyster. Det gælder ikke kun i Danmark, men også i det store udland, hvor tv-satsninger som Vikings og Game Of Thrones nyder stor popularitet og har været med til at sætte Vikingerne og deres kultur på Verdenskortet. – I kan godt glæde Jer til vores åbningsindvielse søndag d. 28. april, hvor Allan og hans Hird demonstrer vikingerne. De er krigere, og de vil i samspil med vores nye sandskulpturer formidle vikingekampen, som den kunne have set ud, velvidende at de ikke slår hovederne af hinanden. Der er meget fastlagte regler, der er stor disciplin, og det her er kontrolleret – således kan i sagtens tage hele familien under armen og nyde denne store dag sammen med os, afslutter John Andersen.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events