Nyheder
imported

Nyhed: S.E.P. Nord kåret i bæredygtighedskonkurrence

Det bliver S.E.P. Nord, der til maj skal forsvare Jammerbugt Kommunes farver.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Når der til maj, som et led i den regionale innovationskonkurrence Tag Fat, skal findes en nordjysk mester i innovation, så er det den socialøkonomiske virksomhed S.E.P. Nord, der skal forsvare Jammerbugt Kommunes farver.

S.E.P. Nord lokal vinder

Et dommerpanel bestående af borgmester Mogens Christen Gade, erhvervschef Line Thellufsen og 3 øvrige medarbejdere i Vækst Jammerbugt, samt Stinne Prisak og Ole Madsen fra Erhvervshus Nordjyllands Tag Fat Sekretariat, har på baggrund af de deltagende virksomheders grønne og innovative tiltag samt en vurdering af hvorledes virksomhedens grønne tiltag og forretningsmodel understøtter den grønne omstilling i regionen, udvalgt S.E.P Nord som den lokale vinder.

Tag Fat

Kerneydelsen i S.E.P. Nord er pædagogiske ydelser, pakkeri, montageopgaver og ejendomsservice, som tilbydes borgere med særlige behov langt fra arbejdsmarkedet. S.E.P Nord er blandt andet kåret til Jammerbugtens Tag Fat vinder for deres arbejde for at opfylde FN´s Verdensmål nr. 8 om anstændige jobs og økonomisk vækst.  Et helt centralt punkt i virksomhedens strategi er desuden en mission om at opfylde FN´s Verdensmål nr. 12 om bæredygtigt forbrug og produktionsformer, hvilket også er lagt til grund for dommerpanelets udvælgelse.

Bæredygtige produkter

Virksomheden arbejder med helt konkrete tiltag og udvikler og producerer blandt andet bæredygtige produkter, herunder net, skjorter og forklæder. Denne cirkulære tilgang sparer både energi og ressourcer i tekstilindustrien og bidrager til reduktion af energiforbrug og plastikaffald. Virksomheden genanvender desuden træ til produkter, som anvendes i eget værksted hvorigennem der bidrages til mindre ressource og energiforbrug inden for ansvarlig produktion og forbrug.

Nogle stærke konkurrenter

Blandt de sidste tre nominerede var også Feriecenter Slettestrand og Future Rooms, som på hver deres vis arbejder med bæredygtige indsatser og grønne tiltag. I alt har 9 virksomheder fra Jammerbugten deltaget i Tag Fat konkurrencen og udover de tre nominerede virksomheder var dette Blokhus Salt, Golding Byg, Natures Help, Ren Velkomst, Thorup Strand Fiskehus og Vester Thorup Højskole. Virksomhederne har via Erhvervshus Nordjylland modtaget tilbud om deltagelse i skræddersyede forløb, der på forskellig vis skal være med til at gøre virksomhederne endnu mere grønne og bæredygtige.

Tag Fat 2020 afsluttes på fornem vis med et stort finaleshow den 14. maj, hvis myndighederne ift. COVID-19 på dette tidspunkt tillader det, hos Råt&Godt i Aalborg hvor den regionale vinder kåres.

Fakta om Tag Fat

Tag Fat sætter i år spot på den grønne dagsorden fordi vi alle sammen er nødt til at handle nu – som samfund, som borger og som virksomhed. Derfor er det også glædeligt at så mange nordjyske virksomheder har tilmeldt sig konkurrencen, og derigennem støtter op om den grønne dagsorden og tager et ansvar. Alle virksomheder har mulighed for at tænke bæredygtigt og forvandle en traditionel lineær økonomi, hvor vi køber og smider væk, til en cirkulær økonomi, hvor vi køber og genbruger. Tag Fat er et middel til at sætte fokus på den grønne dagsorden i Nordjylland og samtidig gøre begreberne mere konkrete og virkelighedsnære overfor virksomhederne.

Læs om fantastiske oplevelser og events