Nyheder
imported

Nyhed: Større lyst til smagen af Vesterhavet

Vi har taget en snak med Helle og Bo Samson fra Blokhus Salt om, hvordan sæsonen er gået indtil nu

Nyhed:

Større lyst til smagen af Vesterhavet

Vi har taget en snak med Helle og Bo Samson fra Blokhus Salt om, hvordan sæsonen er gået indtil nu

Tekst og Foto: Louise Kande

I vinteren 2014-2015 udbyggede Helle og Bo Samson deres anlæg fra 26 sydepander til 54 sydepander, og samtidig fik parret sat flere solfangere op. Og parret var klar til sæsonen. Helt klar.

Meget lidt sol, men meget salt

Men parret blev mødt med lidt udfordringer – ret tidligt i sæsonen. Men det var positive udfordringer, fortæller Helle med et smil.

– Det har jo både været utrolig positivt og samtidig en lille katastrofe. Da vi jo opvarmer vores sydepander med solvarme, kræver det jo, at solen indimellem skinner. Og det er ikke det, den har været bedst til, så selve produktionen har ikke været som forventet, forklarer hun, mens Bo fortæller videre.

– Omvendt har vi haft et utrolig flot besøgstal i Gårdbutikken, og der har været helt vildt mange mennesker til vores forskellige arrangementer. Vi har slået alle salgsrekorder – både i vores Gårdbutik, og i de forretninger, som sælger Blokhus Salt.

Det helt store hit i år, har været badesalte. – Ofte laver man badesalt af restprodukter, men i år har vi brugt vores spisesalt til at lave badesalt af. Det store salg af badesalt skyldes nok, at vi hver dag fra 10 til 17 har fodbad og kaffe til blot kr. 20,-, fortæller Helle.

Julen er lige om hjørnet

– Vi er nu begyndt en større produktion af vores julesalt – en salt sydet med appelsin, nellike og laurbær. Vi har allerede en større ordre på julesaltet, og da det jo er solvarme, vi bruger til opvarmning, skal vi lave julesaltet nu og ikke til jul, siger Bo med et smil på læben. 

Parrets vinter skal gå med forberedelser til næste sæson. – Vi laver selv alt emballagen, og de små bøger som er på vores saltbøtter. Vinteren skal også gå med at færdigpusse et spændende og stadig hemmeligt koncept, som vi tror bliver et hit hos spisestederne, afslutter parret hemmeligheds

Læs om fantastiske oplevelser og events