Pandrup

Nyt tilbud: Bevægelse og fællesskab i naturen

PGU Træning & Fitness har i efteråret taget hul på et nyt tilbud til seniorer med fokus på bevægelse og fællesskab i og med naturen.

Øger livskvaliteten

‐ Du kan træne i Gateway Blokhus med PGU Træning & Fitness. Mange seniorer holder af at være ude i naturen. Naturtræning er derfor et godt tilbud til seniorer, hvor alle kan være med, siger Inger Kristensen, formand for PGU Pandrup.
– Det gælder også for dem, der lige har afsluttet et genoptræningsforløb, lever med smerter eller psykisk sårbarhed, siger hun.

Træn i naturen
Inger Kristensen pointerer, at naturen har stor betydning for menneskets fysiske og psykiske velbefindende, samt livskvalitet generelt.
Desuden kan naturen virke afstressende og dæmpe puls, blodtryk og muskelspændinger.
– I pagt med at PGU gerne vil fremme sundhed og fællesskab for alle aldre, har vi valgt at give mulighed for at træne i naturen, fortæller Marianne Hurup, leder og fitnesskoordinator i PGU Træning & Fitness.

Selv om det var rusk og regnvejr, så var der motion i naturen. Foto: Vores JammerbugtHensyntagende træning
Holdet hedder Hensyntagende Naturtræning, og de uddannede instruktører Charlotte Bjerg og Tove Kollerup Gren er begge glade for at træne og færdes i naturen
Derfor er de glade for at undervise alle, som er med på holdet og ønsker at være med på holdet.
– Så mød op og få en funktionel træning samtidigt med et boost af lys, luft, dufte og energi fra naturen. Formen bliver bedre og du kommer altid i godt humør i den smukke og udfordrende Gateway, hvor der er højt til himlen og plads til alle, fortæller de.

Motion og fællesskab
Der indledes med en halv times opvarmning efterfulgt af en times motion i naturen, der afsluttes med kaffe og hygge.
– Vi lader terrænet og humøret bestemme, hvordan vi bevæger os. Langsomt, hurtigt, på listetæer alt imens træstubbe, stammer, bakker og væltede træer udgør forhindringer og som træningsredskab. Der vil blive trænet både styrke, stabilitet, balance, koordination og puls. Så en time, hvor vi kommer igennem en masse med ordene leg og sjov i fokus.
Holdet mødes ved Blokhus Gateway på torsdage kl. 13 uanset vejret.

Læs om fantastiske oplevelser og events