Nyheder
imported

Oldemors Gl. Daws’ fastelavnsboller

Bagermesteren hos Hune Bageri giver her sit bud på den helt klassiske fastelavnsbolle – Oldemors Gl. Daws

Tekst og foto: Lotte Kande

Boller op og boller ned, og boller i min mave… Hvem husker ikke, hvordan man som barn farede rundt og stemte dørklokker iklædt det ene smarte kostume efter det andet og sang for at tjene lidt mønter, lidt slik eller en gang hjemmebag. Fastelavn er en tradition fyldt med hygge, fest og udklædning. Og til den tradition er fastelavnsboller simpelthen uundværlige. Fastelavnsbollerne hører til en af de der traditioner, vi nødigt slipper – fordi de bare er så lækre…

Det skal du bruge:

Ca. 25-30 stk

Dej:

500 g. mel

250 g. smør

50 g. gær

25 g. sukker

1 dl. mælk

Masse:

Anvend en færdiglavet kransekagemasse eller lav den selv af:

200 g. Bitte 00 eller Bitte XX

400 g. sukker

400 g. smør

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser til dej æltes eller køres sammen på røremaskine. For at få den mest perfekte dej skal æltningen foregå i 7 min. Herefter hæver dejen i 10 min.

Dejen rulles ned på ca. 3 mm. og skæres ud i firkanter a’ 10 X 10 cm.

Massen røres sammen med kagecreme (enten købt i pakke eller lavet selv) Der kan efter lyst tilføjes 100 g. hakket chokolade.

1 skefuld masse lægges på hvert stykke. Dejen lukkes omkring fyldet, så der dannes en bolle. Bollerne stilles med lukningen nedad, på en bageplade der er beklædt med bagepapir.

Fastelavnsbollerne bages gyldne i ovnen ved 200 grader i ca. 10-12 min.

Når bollerne er let afkølede, kan der kommes glasur på – og pyntes med krymmel eller lign.

Velbekomme…

Bagermesterens tip til kagecreme:

Køb evt. en færdiglavet kagecreme for at spare tid – Men, det bliver endnu bedre hvis du laver det selv:

5 æggeblommer

5 spsk. sukker

4 spsk. maizena majsstivelse

5 dl. sødmælk

2.5 tsk. vanillesukker

Æggeblommer,  sukker, maizena og mælk piskes sammen i en tykbundet gryde og varmes op til kogepunktet under piskning, den skal være ret fast. Cremen tages fra varmen, og vanillesukker røres i.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events