Nyheder
imported

Opfordring fra livredderne: Hold altid øje med børnene på stranden

Der har været ekstra travlt på strandene i de seneste dage, hvor livredderne bl.a. har brugt tid på at lede efter forsvundne børn. Heldigvis blev alle fundet i god behold, men det er vigtig at holde godt øje med børnene hele tiden, lyder det fra livredderne, da børnene let bliver væk på strandene, når der er mange mennesker.

Livredderne har sjældent set så mange mennesker på strandene som i de seneste dage, og de mange mennesker betød, at flere børn og forældre blev væk fra hinanden, fortæller Anders Myrhøj, kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.
– Det er altid en alvorlig situation, når forældre mister deres børn af syne på en strand, da der er mulighed for, at børnene er gået ud i vandet på egen hånd. I de seneste dage har livredderne hjulpet med at finde børn på strandene, og heldigvis blev alle børn og forældre genforenet i god behold, fortæller Anders Myrhøj, som samtidig sender en alvorlig opfordring til forældrene.

– Hold altid øje med børnene, når I er på stranden. Læg avisen og mobilen væk, så du hele tiden har opmærksomheden på børnene. Selvom de leger godt i vandkanten, får de måske pludselig øje på noget, og så kan de finde på at gå væk. Det samme gælder, når børnene er i vandet. Gå med dem, så du ved, hvor de er og hurtigt kan træde til, hvis de fx overraskes af en stor bølge og mister balancen, så de kommer under vandet, siger Ander Myrhøj.

Sidste chance for en dukkert med livredderne
Rådet om at holde godt øje med børnene og bade sammen med dem bliver ikke mindre aktuelt af, at livredderne på onsdag den 19. august takker af for i år.

– Vi kunne ikke ønske os et bedre strandvejr i den kommende uge, og vi håber, at rigtig mange vil benytte lejligheden til at få en sidste dukkert på strandene, hvor livredderne holder øje. Gennem sæsonen har livredderne talt med rigtig mange badegæster, og vi håber, at det har været med til at gøre folk endnu mere opmærksomme på, hvad man skal være påpasselig med, når man bader, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Gå aldrig alene i vandet
Børnene er tilbage i skolerne, og for mange er hverdagen igen begyndt på arbejdet. Det betyder også, at der kommer færre mennesker på strandene, selvom det gode vejr fortsætter. For dem, der gerne vil bade, efter livredderne har lukket tårnene, lyder opfordringen fra TrygFonden Kystlivredning, at man aldrig bader alene.

– Vores bedste råd til dem er at sætte sig ind i forholdene på stranden, før de går i vandet. Vi anbefaler også, at man altid bader flere sammen, så man kan hjælpe hinanden. Selvom man er en god svømmer eller har et godt helbred, kan man komme i problemer, fx hvis der er stærk strøm, eller hvis man får et ildebefindende, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Livreddertårnene lukker på strandene onsdag den 19. august kl. 18. 

De 5 baderåd

  • Lær at svømme
  • Gå aldrig alene i vandet
  • Læs vinden og vandet
  • Lær stranden at kende
  • Slip ikke børnene af syne

Læs om fantastiske oplevelser og events