Brovst

Opfylder ønske om oplysninger om smitte

Jammerbugt Kommune har fået en hel del henvendelser fra borgere både via Facebook, telefon og direkte kontakt , som efterspørger flere oplysninger om smittetrykket i Jammerbugt i forbindelse med, at det har været markant stigende hen over julen.
Derfor har Jammerbugt nu offentliggjort fordelingen af påvist ny-smittede i perioden 22. til 28 december fordelt på de fire gamle kommuner.
Det betyder, at eks. 9440 Aabybro omfatter hele den tidligere Aabybro Kommune. (Se oversigt sidst i artiklen)
Der er i ovennævnte periode samlet konstateret 152 ny-smittede. Heraf er 36 pct. af de smittede skole-elever eller børn i dagtilbud.

Et øjebliksbillede
– Der er nogle, som har et stort behov for at vide det, og det ønske efterkommer vi. Men her er blot tale om et øjebliksbillede. Covid-19 kan bryde ud som et bål der ene sted, og ligge og ulme et andet sted med risiko for at bryde ud senere, siger borgmester Mogens Chr. Gade og understreger, at fordelingen af ny-smittede ændrer sig fra dag til dag, og generelt er der tale om et smittetryk i hele kommunen
Derfor er det vigtigt, at vi fortsat overholder alle anbefalinger, påbud og retningslinjer med at spritte af, holde afstand og ser færrest muligt forskellige mennesker.

Lad dig teste
Desuden opfordrer borgmesteren til, at borgerne benytter sig af muligheden for at lade sig lynteste i Sport- og Kulturcentret i Brovst.
– Selv om vi har set et fald i påvist ny-smittede i dag (28. december, red.) med 11 tilfælde, så er det stadig et for højt tal, siger Mogens Chr. Gade.
Dog peger han på, at det er et fald fra 36 ny-smittede 23. december, 34 ny-smittede juleaftensdag og 19 ny-smittede 1. juledag.
Men tallet skal stadig længere ned.
Søndag 27. december valgte 418 at tage hurtigtesten i Sport- og Kulturcentret. Heraf blev 3 påvist smittede med COVID-19.


Læs om fantastiske oplevelser og events