Nyheder
imported

Oplev kunstværket “flow” – 1. juni – 23. oktober

Fernisering onsdag 1. juni 2016 kl . 20 på stranden lige syd for Blokhus. Helle Bak Andreasen, formand for Kultur-, Fritids - & Landdistriktsudvalget, åbner kunst værket // Landshape Festival Blokhus 2016

I sommeren 2016 kan man opleve et kunstværk på stranden lige syd for Blokhus

Kunstværket er en del af en kunstrute i Nordjylland, hvor flere land art-værker kan opleves. Disse værker er en del af KulturKANtens satsning på land art i Nordjylland. Kunstværket åbnes dagen inden LAND-SHAPE Festivalen ved Blokhus og man håber at publikum til festivalen også vil gå en tur ned til stranden for at opleve værket, der er et ud af en række kunstværker, der er udvalgt af en international jury ved et open call i 2014.

Det dramatiske kystlandskab i Nordjylland har inspireret til værket "Flow". Her udforsker Karin Westermark et krydsfelt mellem det naturskabte og det menneskeskabte. Historiske forhold omkring kystsikring aktualiseres. De mange bunkers fra 2. verdenskrig fortæller om én type kystsikring. I dag er et beskyttelsesstrategier rettet mod naturen som den store destroyer.

Karin Westermark bygger sit værk på en århundredelang praksis fra de franske Atlanterhavs kyststrækninger. Flow udforsker hvordan en ny konstruktion af sandflugtshegn i kastanjetræ kan designe og skabe ny type landskaber. Med tiden blæser sander over hegnene og dækker dem helt, så der opstår et nyt klitlandskab.

Oplevelsen af "Flow" vil ændre sig med vejret samt timer på dagen og vil afhænge af beskuerens position. De særlige betingelser i Nordjylland for lys og lange solskinstimer er en vital del af kunstværket. På en solskinsdag vil skyggerne spille fra hegnet sammen med de besøgendes som tilføjer liv og bevægelse.

På LAND-SHAPE Festivalen i Hanstholm i juni 2015 opførte Karin Westermark en prototype af værket og hun inddrog publikum i selve den kreative proces omkring udformningen af værket i en afprøvning af mulighederne for en opstilling i mindre format end det endelige værk. Værket på stranden i Blokhus opføres af kunstneren Karin Westermark med hjælp fra elever fra Fjerritslev Gymnasium og medarbejdere ved Jammerbugt Kommune i ugen op til 1. juni.

Karin Westermark (f. 1980) bor og arbejder i Stockholm. Hun har studeret kunsthistorie og statskundskab ved Uppsala Universitet og landskabsarkitektur ved Sveriges Landbrugsuniversitet. Karin arbejder inden for en række områder lige fra kunst og arkitektur til design. Hun har deltaget i flere prisbelønnede samarbejder.

Fakta

”Flow” er støttet af KulturKANten, Jammerbugt Kommune og Spar Nord.

Kunstværket ”Flow” udført af kunstneren Karin Westermark. Værket kan opleves på stranden lige syd for Blokhus 1. juni – 23. oktober 2016. Der er fernisering på værket 1. juni kl. 20, hvor Helle Bak Andreasen, formand Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalget i Jammerbugt Kommune åbner kunstværket ved en fernisering, hvor alle er velkomne.

Læs om fantastiske oplevelser og events