Blokhus

Oplev Noas Ark til Blokhus Sandskulptur Festival

Elefanten klynger sig til slangen. Noa rækker ud efter de sidste dyr inden syndfloden. Historierne bag de imponerende sandskulpturer er i gang.
Det samme er Blokhus Sandskulptur Festival, der slår dørene op for sæson 2021 lørdag 24. april.

Nu åbner vi
Fra lørdag 24. april kan publikum igen besøge den 20.000m2 store park og se de dygtige og internationale sandskulptører i arbejde, når de udformer Noas Ark.
– De startede med at lave skitser og de første detaljer allerede fra 16. april,  og nu begynder man virkelig at fornemme, hvilke sandskulpturer der udformes. Jeg imponeres hvert år over kunstnernes evner til at fortolke på temaet, siger indehaver John Andersen.

Nogle af verdens bedste
Det er Helena Bangert, Edith Van De Wetering, Wilfred Stijger, Charlotte Koster og Anique Kuizenga – nogle af verdens bedste sandskulptører, der udformer sandskulpturerne.
Ligesom sidste år laver de indledningsvis hver deres skulptur, mens de sammen udformer de sidste fem skulpturer. Det betyder, at gæsterne over flere dage – helt frem til Kristi Himmelfartsdag 13. maj, kan følge processen.
– På den måde kan gæsterne både overvære skulpturer, der er under opbygning, og skulpturer, der næsten står færdige i den 20.000 kvadratmeter store park. Det giver en helt særlig og ekstra oplevelse for publikum, siger indehaver John Andersen og tilføjer.
– De afslutter deres arbejde medio maj, når den helt store skulptur på 8 meter – selve Noas Ark er færdig. Den skal de lave sammen og helt til sidst. Der kommer både skumsprøjt fra havet, lufthuller og vinduer, stævnen og flere af verdens dyr. Men hvordan den præcis udformes, ved kun de kreative sandskulptører, siger John Andersen.

Edith Van De Wetering viser på skitsen, hvordan Noa skal række ud efter de sidste dyr inden syndfloden, i hendes sandskulptur.

Indvielse 13. maj
Kristi Himmelfartsdag 13. maj holdes der indvielse af de imponerede sandskulpturer.
– Her fejrer vi sandskulptørernes flotte indsats med musik og gæsterne kan se de færdige skulpturer og måske endda se skulptørerne lave de allersidste detaljer, fortæller John Andersen.

Glæder sig til den nye sæson
– Vi er så glade for at åbne for sæson 2021. Der er ingen tvivl om, at Corona fylder meget i folks bevidsthed, inklusiv vores. Men vi ser samtidig lyst mod fremtiden, foråret og denne sæson, og derfor er vi også nu i gang med at planlægge nye initiativer, events og aktiviteter i parken for sæson 2021, siger John Andersen og understreger, at der i Skulpturparken Blokhus er gode og trygge rammer for gæsterne.
– Her er højt til himlen, masser af plads og mindeværdige oplevelser.

Læs om fantastiske oplevelser og events