Nyheder
imported

På opdagelsestur med guide

Kender du historien bag Store Vildmose? Nu får du muligheden for at opleve den store attraktion – med helt unikke seværdigheder, onsdag d. 6. 13. 20. og 27. juli.

Onsdag i uge 27,28,29 og 30 starter de guidede ture på Vildmoseporten, Biersted Mosevej 277, 9440 Aabybro kl.10.00, hvorfra der i bus køres gennem mosen til Trædestenene – en gangsti som blev fritlagt i 1932, efter at have været overgroet af spagnum i mange år. Herefter kører bussen mod til Højmosen. Undervejs passerer gæsterne nogle af de store kartoffelgårde, der producerer de velkendte Vildmosekartofler.

– På højmosen skal vi opleve den gyngende svamp som mosen består af, og nyde synet af de vidtstrakt fredede arealer med lyngbevoksning. Vi kører videre gennem mosen, forbi græsningsfenner, hvor kreaturerne er på græs om sommeren, til Pindstrup Mosebrug hvor vi ser de store spagnum høstmaskiner, og får fortalt om tørveproduktion gennem tiderne, fortæller Christian Larsen.

Derefter går turen til Luneborg Kro, hvor gæsterne og turisterne spiser planlagt frokost (inkl. i prisen) inden de vender tilbage til Vildmoseporten omkring kl. 13, hvor der er ”fri leg” og man kan se udstillingen og nyde en kop kaffe og kage. 

Læs om fantastiske oplevelser og events