Blokhus

På smagsrejse igennem Bourgogne

En fusion af udsøgt vin og gourmetmad hos Restaurant Poseidon

Bourgogne-regionen i Frankrig er legendarisk med sine forførende vine. Med afsæt i det spændende område havde Restaurant Poseidon i Hune i begyndelsen af marts inviteret gæsterne med på en fortryllende smagsrejse igennem områdets delikate vindistrikt, da de havde indbudt til vinsmagning og gourmetmad.

Vinaftenen var blot en af rækken af spændende smagninger. Efteråret blev indledt med  italiensk aften efterfulgt af champagnesmagning, og denne gang var det således vinene fra Bourgogne, som gæsterne blev præsenteret for.

I stil med de tidligere arrangementer bragte restauranten de to verdener sammen, hvor de udsøgte vine blev fusioneret med spændende gourmetmad til stor fornøjelse for de fremmødte gæster.

-Vi havde en fantastisk aften, og vi er rigtig glade, fortæller tjener Pauline Christensen. Gæsterne var tilfredse, og det er også vores indtryk, at de havde en skøn oplevelse.

Nogle af gæsterne samlede sig faktisk omkring det samme bord i restauranten selvom de ikke kendte hinanden i forvejen, fortsætter hun. Det var super hyggeligt, og der bredte sig en rigtig god stemning. Så vi synes, det var vellykket. Og nogle af gæsterne fortsatte efterfølgende på Gasten, som restauranten ligger dør om dør med.

Fire retters gourmet

Køkkenet havde kreeret en flot fire retters menu, som tryllebandt gæsterne denne aften. Der blev indledt med spændende snacks som kalvebrissel, oksetartar og squash. Starterne blev stærkt efterfulgt af kulmule, stenbiderrogn og blanquette, en mellemret med drumsticks og en hovedret med kalvemørbrad, grønt og glace.

Som afslutning på en vellykket aften en dessert bestående af eclair fyldt med sorbet, pære, chokolade og saltkaramel. 

Til alle retterne var der udvalgt en kavalkade af smagfulde vine, som var nøje afstemt med maden. 

Den meget erfarne sommelier Claus Esmark fra det anerkendte vinhus Kjær & Sommerfeldt stod for at præsentere de otte vine, og gæsterne lyttede opmærksomt alt imens han tog dem med på en interessant rejse igennem Bourgogne vindistrikt efterhånden som aftenen skred frem.

Flere arrangementer

Næste arrangement hos Restaurant Poseidon er Cocktailaften 15. marts. Denne aften bydes der på farverige og festlige cocktails til kun 50 kr. Der kan nydes mad i restauranten såfremt man ønsker det, og gæsterne kan afslutte med levende musik fra kl. 21 på Gasten.

Begivenheden følges op af Rosésmagning 12. april, hvor det igen er Kjær & Sommerfeldt, der tager gæsterne med på rejse i vinens verden og restauranten samtidig er vært ved en udsøgt middag.

Pauline Christensen gør yderligere opmærksom på, at der venter både ølsmagning og rom- og ginsmagning i nærmeste fremtid og fremhæver samtidig, at stedet kan anvendes til andre arrangementer f.eks. konfirmationer eller øvrige mærkedage.

De slår løbende nye arrangementer op på deres Facebookside og Instagram, hvor interesserede opfordres til at følge med.

Læs om fantastiske oplevelser og events