Nyheder
imported

Påskeklassikeren vender tilbage til påske

PGU Runners og DGI inviterer til løbeeventen Forest to The Bay 2. påskedag. Her bydes på fire alsidige distancer, én 1/2 Marathon, 1/4 Marathon, Mini-Marathon og en meget børnevenlig rute for børn op til 6 år.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Poul Nymark Foto

Gateway Blokhus, Blokhus Klitplantage og Blokhus Strand danner rammen om løbene. Løberne får oplevelser i et meget afvekslende løbeterræn ad skovens snoede stier og på de lange distancer på stranden. Ruten kan betegnes som en trail/crosslignende tur gennem sandbanker, skovhøje og klitter og går bl.a. gennem forbi Kongeegen, Ivar-Marens Bakke, Nørre Sø, via Sundhedssporet, Brændevinsstien, Hærvejen, Bukke Bruse Broen, Melsletten m.m.

Forest to The Bay blev afviklet for første gang 2. påskedag i 2015 med 632 deltagere i løbene på 4.2, 10.5 og 21 km, mens mere end 60 børn løb den 400 meter lange børnerute.

PGU Runners leder og næstformand i PGU Pandrup, Peter Sigen, udtaler at klubben PGU Runners træner 1-3 gange om ugen i Blokhus Klitplantage, som Gateway Blokhus bl. a. er port til. Vi kender området rigtig godt og nyder de mange muligheder for udfordringer i løbetræningen. Vores erfaring og oplevelser vil vi gerne dele med rigtig mange andre løbere, hvorfor vi arrangerer løbeeventen i det naturskønne område. PGU Runners og PGU Projekt & Event er arrangør af eventen i samarbejde med DGI Nordjylland, som har meget stor erfaring med succesfulde løbeevents og løbet indgår i DGI's  trailløbsserie i Nordjylland. Ruterne er opmarkeret og der er officials på ruterne. -Vi håber rigtig mange løbere og deres familier vil være en aktiv del af eventen. Det gælder selvfølgelig også lokalbefolkningen og de mange påsketurister, som gæster Blokhus og omegn tilføjer han.

Den fantastiske natur er ikke alene om at give deltagerne gode oplevelser til løbeeventen, Forest to The Bay. Ligeledes gøres der opmærksom på, at der anvendes Lapio tidtagningsudstyr m/chip og der er forplejning på ruten og i målområdet, flotte sponsorpræmier, lodtrækningspræmier, medaljer og diplomer til alle deltagere.

DERFOR ER LØB GODT FOR DIG:

1. Musklerne bliver stærke

Hver træningspas er med til at gøre dine muskler, knogler, ledbånd og sener i benene stærkere. Knoglerne bliver kraftigere for at klare stødene, når du rammer underlaget. Sener og knoglehinder forstærkes for ikke at rive sig løs. Ledbåndene og musklerne bliver stærkere for at klare strabadserne.

2. Humøret stiger

Løb nogle gange om ugen, og du vil formentlig opleve, at du får mere overskud og bliver mere positiv, gladere for dig selv og dit liv. Andre vil også bemærke, at du er mere omgængelig end ellers. Undersøgelser viser nemlig, at løbere er mere tålmodige, afbalancerede, optimistiske og gladere for sig selv end ikke-løbere.

3. Du stresser af

En løbetur er ren afstresning. Der frigives endorfiner, kroppens eget lykkehormon, der resulterer i øget psykisk velvære. Endorfiner er både stress- og smertedæmpende og forstærker kroppens imunforsvar. Du kan også bruge løbeturen som værdiful egen-tid, helt fri for forstyrrelser

4. Du forbrænder fedt

Løb er en af de absolut mest effektive motionsformer, hvis du drømmer om at smide et par kilo eller fem. Hvis du varierer din træning, så du nogle dage løber kort og hurtigt (fx intervaltræning) og andre dage løber længere og i et mere adstadigt tempo, vil din kalorieforbrænding være i top. Løb er i sig selv en kaloriesluger. Og variationen sikrer, at kroppen ikke når at tilpasse sig, men hele tiden brænder flest mulige kalorier af.

5. Styrker dit hjerte

Hver tredje af os risikerer at dø af en hjertesygdom. Men hvis vi bare bevæger os en lille smule mere, falder risikoen markant. Når du løber, bliver dit hjerte stærkere, fordi du her tvinger det til at pumpe ekstra blod rundt i kroppen. Og så falder dit blodtryk også.

6. Giver bedre balance

Når du løber, er der livlig gang i kommunikationen mellem dine muskler og hjerne. Det er med til at udvikle nervebanerne mellem hjernen og musklerne, så du får en bedre finmotorik og balance.

Der findes mange flere grunde til, at snøre løbeskoene. Dette er blot et lille udvalg.

Inspiration hentet fra iform.dk

 

 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events