Pandrup

Pandrup Kino har rundet 100 år

En af landets ældste landsbybiografer lever og har det godt
Pandrup kino topfoto

Pandrup Kino kunne 26. maj i år indbyde til jubilæumsreception i anledning af biografens 100 års jubilæum. Den var særdeles velbesøgt og en tilfreds både tidligere formand, Leif Søborg Madsen, og nuværende formand, Rikke M. Madsen, kunne glæde sig over at fejre intet mindre end en succes. I sin tale fortalte Leif Søborg Madsen om den lange rejse fra Ejler Bielefeldts kørsel rundt til kroer og forsamlingshuse for at vise datidens spillefilm, til han i 1923 opførte biografbygningen på hovedgaden i Pandrup. Dengang var der ingen konkurrence fra hverken TV eller videoer, så biografen var fra starten en stor folkelig og kulturel succes. Efter at banebryderen Bielefeldt havde kørt Pandrup Kino godt i stilling, overtog næste generation, nemlig datteren og svigersønnen Eli og Svend Steffensen ansvaret for driften.

Pandrup Kino kalder på mindernes allè

Som gammel Pandrup-dreng og flittig bruger af biografen i mine barndoms- og ungdomsår, tænker jeg med taknemmelighed tilbage på de oplevelser, Pandrup Kino har givet. Elis slikbutik, Gustav Winklers legendariske ”Jeg vil vente ved telefonen” over højttaleranlægget inden filmforevisningen og ikke mindst de mange populære danske folkekomedier med Poul Richardt, Ghita Nørby, Ebbe Langberg og mange flere står frisk i erindringen. Og så var der jo Ibrahim, som Poul Richardt red frem til sejren og pokalen i filmen ”Det store løb”. Det gav måske ekstra kolorit til hestevæddeløbene i Pandrup, som i øvrigt også blev skabt af ildsjælen Ejler Bielefeldt.

Tak til igangsættere – og velkommen til nutiden og fremtiden

Pandrup Kino har en lang og stolt historie, som det vil kræve flere avissider at gengive. Lad os derfor indskrænke os til at sige tak til Pandrup Kino og dens igangsættere og velkommen til en biograf, der har gearet sig til nutiden og fremtiden. I 2011 var en æra nemlig slut, og en ny begyndte i form af overgangen til den digitale tidsalder med topmoderne fremviser og lydanlæg. Det betyder, at Pandrup Kino er helt fremme i skoene og kan tilbyde det allerbedste – og det takket være en kæmpe indsats af omkring 50 frivillige ildsjæle og 1100 medlemmer af Kinos Venner, der kombineret med biografkunder fra nærområdet og hele oplandet sikrer en god økonomisk ballast.

Pandrup Kino – en folkelig kulturel perle!

Læs om fantastiske oplevelser og events