Blokhus

Parade med heste, dans, musik og teater

Kulturkaravanen Visioner fra Vandkanten er på en lang spændende og underholdende rejse langs vandkanten fra Møn til Vendsyssel.
Turen begyndte 12. maj, hvor hestene blev spændt for vognene, og 60 dage senere slutter den 750 kilometer lange tur med underholdning og festlige oplevelser i Blokhus og Hune, hvor der vil være en afslutningsevent tirsdag 13. juli, som arrangeres i samarbejde med Erhvervsforeningen Destination Blokhus samt Jammerbugt Kommune.

Parade og teater på stranden
Karavanen rider ind i Jammerbugt 6. juli og slår lejr i Trekroner for et par dage og er klar med forestillinger og byttehandler med de lokale.
Derefter går det videre til Halvrimmen og siden Biersted, og ankommer til Ingstrup 12. juli (se faktaboks neden for):
Hele rejsen slutter 13. juli i Hune og Blokhus, hvor Karavanen ankommer fra Ingstrup midt på eftermiddagen til Hune Kirke, hvor den slår lejr med heste, mennesker, telte og campingvogne.
Såfremt det danske sommervejr tillader det, så er der samme aften kl. 22 parade i Blokhus, og Danseteatret NordenFra spiller Ildforestillingen “Bålet” på stranden.
Desuden vil Blokhus Kanonlaug skyde solen ned kl. 22.
Dog kan for meget vind betyde, at Ildforestillingen opføres ved Hune Kirke.

Koncerter og forestillinger
Med i karavanen er skuespillere, performere, musikere, dansere, kokke, fotografer, filmfolk og bloggere.
Undervejs fra Møn er der planlagt fantasifulde forestillinger til lands og til vands, koncerter, workshops og farverige parader gennem de byer karavanen besøger.
Det hele foregår i et tæt samarbejde med lokale kulturaktører og ildsjæle.
Visionen er at skabe smukke begivenheder i lokalsamfund med et fællesskab omkring kunst og kultur og dokumentere, hvordan gode kulturkræfter er med til at skabe kulturelle fællesskaber i lokalsamfundene.
Langt de fleste optrædener er bygget op omkring kulturmøder eller “byttehandler”, hvor de lokale kvitterer for gæsternes forestillinger med fortællinger, musik, catwalk med genbrugstøj, amatørteater, velkomstbyporte eller fællesspisning.
Alt foregår udendørs, på gader og torve og især på steder, hvor der ikke almindeligvis er kulturelle begivenheder. Det kan være på stranden, i skoven eller hjemme i folks haver.

Lokal deltagelse
Paraderne gennem de mange byer er også et fælles projekt. Dansere og musikere fra Danseteatret NordenFra leder an og rigtig mange lokale kræfter kommer til at medvirke undervejs som børnehaver, efterskoler, højskoler, spejdere, gymnaster, motionister, scatere, rideklubber, motorcykelklubber, veteranbiler og traktorer.

Fakta Trekroner:

 • Ankommer 6. juli kl. 10 og sætter hegn til hestene og slår teltpælene i.
 • Besøger børnehaven med musik, historier og sanglege.
 • Kl. 17.00 parade fra Bonderup til Landsbycentret, hvor alle kan gå med som de er, eller klædt ud, som de vil.
 • Kl. 18. Danseteaterforestilling “Ud i Vinden” og byttehandel med lokale ildsjæle.

Fakta Halvrimmen:

 • Ankommer 8. juli kl. 15.00. Parade fra hallen gennem byen. Alle er velkomne til at gå med.
 • Kl. 15.30 Byttehandel med lokale ildsjæle. Derefter spiller danseteatret NordenFra danseteaterforestillingen “Ud i Vinden”.
 • Kl. 17.30 Fællesspisning for alle ved Hallen.

Fakta Biersted:

 • Ankomst 10. juli kl. 14.30. Parade fra Hallen gennem byen til Den Grønne Kile.
 • Kl. 15.00 byttehandel med lokale ildsjæle, Danseteatret NordenFra spiller danseteaterforestillingen “Her skal danses”.
 • Kl. 17.00 Fællesspisning for alle. Der vil være mulighed for at købe mad eller tage sin egen madkurv med.
 • Kl. 18.00 Fælles musikalsk jam for dem, der har lyst at spille med eller lytte på.

Fakta Ingstrup:

 • Ankomst 12. juli. Kl. 14.00 starter en vandring rundt i byen fra Bogbrugsen, hvor der besøges forskellige folk og er kulturudveksling med dem.
 • Kl. 17.30 Danseteaterforestilling “Her skal Danses” efterfulgt af fællesspisning for alle ved Bogbrugsen. Der vil være mulighed for at købe mad og drikkevarer.

Læs om fantastiske oplevelser og events