Nyheder
imported

Pilefestival Bratskov: Naturens kreative kreationer

Læg vejen forbi Bratskov den 25. juli kl. 10.00 til 16.00 og oplev fletkurve, levende piletræer og solide plantestativer og andre kreative kreationer af naturens materialer.

Pilefestival Bratskov:

Naturens kreative kreationer

Læg vejen forbi Bratskov den 25. juli kl. 10.00 til 16.00 og oplev fletkurve, levende piletræer og solide plantestativer og andre kreative kreationer af naturens materialer.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Traditionen tro afholdes i år pilefestival med pileflet og kunsthåndværk på Bratskov. Her kan man opleve mange spændende udstillere – folk som elsker deres håndværk og gerne vil vise frem og tale med interesserede om deres passion.

Selvom pilen er omdrejningspunkt for markedet, kan man også opleve andre håndværk. Fællesnævneren er natur og håndværk og der lægges der vægt på arbejdende værksteder, hvor man kan få en snak med personerne bag de udstillede ting. Der fortælles gerne om inspiration og fremstillingsprocesser og her må man se og røre ved det meste.

Medarrangør og bestyrelsesmedlem i Jammerbugt Flettekreds, Annelise Pedersbæk, fortæller glad om dette års pilefestival: – Flere og flere udstillere ønsker at deltage og især er antallet af arbejdende pileflettere øget. Vi glæder os sådan til dagen og er glad for at så mange besøgende tidligere har lagt vejen forbi vores pilefestival og set hvad vi går og pusler med.

Ryå Is deltager også med deres salgsvogn og der er mulighed for at tage en slapper med en god kop kaffe i kaffeteltet eller købe en ristet med brød ved pølsevognen. Som altid vil der være mulighed for selv at prøve kræfter med pileflet i flet-selv-teltet som plejer at være lidt af et tilløbsstykke. Her vil medlemmer af Jammerbugt Flettekreds stå klar til at hjælpe, hvis man gerne selv vil prøve at lave egne kreationer.

– Jammerbugt Flettekreds har 50 medlemmer fra hele Nordjylland og enkelte medlemmer kommer endda helt fra Silkeborg. Vi nyder at mødes og flette pil den første lørdag i måneden og det er dejligt at udbrede kendskabet til det gamle håndværk når vi afholder det årlige marked på Bratskov, udtaler formand for Jammerbugt Flettekreds, Helle Thorhauge.

Læs om fantastiske oplevelser og events