Nyheder
imported

Plastik – et hav af muligheder!

Efterårets tema på Nordeuropas største akvarium i Hirtshals er plastik

Havet er en mystisk størrelse for både børn og voksne. Selvom havet dækker mere end 70 % af Jordens overflade, er havdyrenes levesteder nemlig ikke så nemme at besøge, eller blive klogere på. Samtidig er verdenshavene truet af menneskelige påvirkninger.

Hele efteråret har akvariet i Hirtshals et spændende tema, som både handler om problemerne med plastikforurening i verdenshavene, men også om hvad der faktisk bliver lavet for at afhjælpe problemerne, og ikke mindst, hvad man selv kan gøre.

Aktiviteter

Hver dag vil byde på spændende aktiviteter for store og små med formålet at ”uddanne” gæsterne til Miljøhelte. Man kan blandt meget andet være med til at lede efter mikroplastik indeni makreller, samle plastik på ”stranden” og få et diplom med hjem. Der bliver også lavet et forsøg med melorme, som efter sigende kan omdanne flamingo til føde.

AVV (Affaldsselskabet Vendsyssel Vest) kigger forbi to dage i uge 42 og fortæller om hvad det indsamlede plastikaffald bliver brugt til. Til alle fodringer er der fokus på hvilke farer plastik i havene udgør for livet i havet, men også løsningsforslag der er lige til at gå til. Der er med andre ord lagt op til leg og læring med plastik som tema hele efteråret på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

Hvalens sang – teaterstykke for de 5-9 årige om plastikaffald

Søndag d. 20. oktober præsenterer Nordsøen Oceanarium teaterstykket ” Hvalens Sang”, en historie om en hval, en pige, et venskab, Pinocchio og plastikaffald. Det er Teatret OM fra Ringkøbing der kommer forbi og spiller et fantastisk stykke for de 5-9-årige og deres voksne. Stykket spilles 2 gange, kl. 11.30 og kl. 13.45, og det varer ca. 30 min.

Billetter kan købes på: nordsoenoceanarium.dk

Læs om fantastiske oplevelser og events