Øvrige

Politiet: Sænk farten og kør efter forholdene

Nordjyllands Politi foretog målrettede færdselskontroller flere steder i politikredsen 29. og 30. november. Hele 55 ud af 96 sager var hastighedssager – trods det vinterlige vejr.
Politikommissær Thomas Ottesen har svært ved ikke at ryste en smule på hovedet af de seneste dages færdselskontroller. Han kan nemlig konstatere, at forholdsvis mange bilister ikke tager sig i agt for vinterens komme.
– Vi foretog målrettede færdselskontroller i Aalborg og omegn, Frederikshavn og Jammerbugt 29. og 30. november. Det blev til 96 sager i alt. Hele 55 af sagerne var hastighedssager. Det er opsigtsvækkende set i lyset af, at vejret er blevet meget vinterligt, kørebanerne kan være glatte, og vind- og vejrforhold generelt er udfordrende, fortæller politikommissæren, der leder Operativ færdsel i Nordjyllands Politi. 
Begge dage foregik kontrollerne i eftermiddags- og aftentimerne, hvor der oven i købet er mørkt. Baggrunden for kontrollerne er simpel.
– Det handler om trafiksikkerhed på de nordjyske veje. Det er derfor, at vi laver kontrollerne, siger Thomas Ottesen.
 
Sænk farten
Politikommissær Thomas Ottesen vil meget gerne formidle en klar opfordring til bilisterne på de nordjyske vinterveje.
– Sænk farten og kør efter forholdene. Lad mobiltelefonen ligge og koncentrer dig om at køre bil. Planlæg din tur og tag den ekstra tid, det tager i forhold til vejret og forholdene, lyder det fra politikommissæren.
– Fart er farlig og skyld i mange ulykker, så jeg kan kun opfordre til, at man letter trykket på speederen og holder sig inden for hastighedsbegrænsningerne. Så er der størst chance for, at vi alle sammen når hjem til jul.
Nordjyllands Politi foretager løbende færdselskontroller og vil i den kommende tid have fokus på især for høj fart og spirituskørsel. 

Fakta:

Noterede sager fra politiets færdselskontroller 29. og 30. november.
De mest opsigtsvækkende sager var:

  • 52 hastighedssager, der giver klip i kørekortet (ingen vanvidsbilister)
  • 2 sager med kørsel i frakendelsestiden
  • 3 sager med betinget frakendelse af kørekortet for fartoverskridelser på landevej
  • 2 sager om brug af mobiltelefon under kørslen
  • 2 sager om narkotikakørsel
  • 3 sager om besiddelse af narkotika hos enten fører eller passager i bilen
  • 3 sager om ulovlige knallerter  

Læs om fantastiske oplevelser og events