Blokhus

Preben Jonstrup har Hune-blod i årene

Har boet og arbejdet i byen siden han blev født

63 årige Preben Jonstrup er afdelingsdirektør på Tømmergaarden i Hune. Han har hele sit liv levet, boet og arbejdet i den by, hvor han også er født. Faktisk ligger hans barndomshjem på Hunetorpvej 10 lige op ad Tømmergaarden, som har dannet ramme om hele hans voksne arbejdsliv. Det var således Preben Jonstrups far, Erik Jonstrup, der i sin tid startede det, der dengang hed Hune Savværk. Det var i 1965. Erik Jonstrup døde i 1979, hvorefter virksomheden blev drevet videre af Preben, hans søster Jytte og hendes mand, Ove Villadsen. De solgte i 1994 byggemarkedet til Han Herred Tømmerhandel, og Preben blev direktør. Her d. 8. august i år kunne Preben Jonstrup faktisk fejre et flot jubilæum, idet han den dag havde arbejdet i og for virksomheden i ikke færre end 47 år – kun overgået af kollegaen Benny Villadsen, som 1. november kan se tilbage på 54 år som ansat i det hæderkronede Hune-firma.

Ordholdenhed og ærlighed kerneværdier

I dag er Tømmergaarden i Hune en af i alt 17 forretninger fra Løkken i nord til Aarhus i syd og markedsførings- og indkøbsmæssigt en del af XL-Byg. Og man må sige, at Preben Jonstrups funktion som afdelingsdirektør i Hune bygger på et solidt erfaringsgrundlag, da det samtidig er en gammel familievirksomhed, som han har ansvaret for den daglige drift af. Og hele det gode arbejdsmiljø, som har været en del af tømmerhandelens DNA, er under Preben Jonstrups ledelse stadigvæk det, der kitter virksomhedens forskellige funktioner sammen til en harmonisk helhed. En tryg arbejdsplads, hvor man som kollegaer tager sig af hinanden og udviser empati og gensidig respekt. Det er værdier, som Preben Jonstrup sætter højt både i arbejdslivet og privatlivet. Ordholdenhed og ærlighed er forudsætningen for en god ånd og atmosfære i forhold til hinanden, lyder hans vurdering.

Kolorit, liv og humør

Noget af det, Preben Jonstrup også godt kan lide ved sit arbejde, er den mangfoldighed og de mange forskellige mennesker, der tilsammen udgør Tømmergaardens kundesegment. En skøn blanding af turister fra nær og fjern og solide lokale kunder er med til at sætte kolorit, liv og humør på hverdagene. Han kan ligeledes glæde sig over mange stamkunder, som kommer igen og igen.

Besøger tit hovedstaden

Privat bor Preben Jonstup og hustruen Susanne også tæt på Prebens arbejdsplads, nemlig på Vesterhavsvej. Sammen har de sønnen Christian på 32 år, der har en merkantil uddannelsesbaggrund og de seneste seks år har været ansat på det danske generalkonsulat i Shanghai. Hustruen Susanne er i dag pensioneret, men har tidligere arbejdet i en tøjbutik i Blokhus. Hun er oprindeligt uddannet dekoratør. Familielivet har høj prioritet for Preben, der nyder et liv i trygge og velkendte rammer såvel i arbejdslivet som i privatlivet. Fritiden bruger han desuden på at spille golf, ligesom han lejlighedsvis gerne vil på travbanen. Han har dog ikke selv nogen heste og er heller ikke drevet af nogen form for spillelidenskab, men hestesporten fascinerer ham på en eller anden måde, fortæller han. – Ægteparret Jonstrup har desuden stadig den lejlighed i København, som de i sin tid købte til sønnen under hans studietid, og de kan godt lide at besøge hovedstaden engang imellem – faktisk cirka én gang om måneden. Fra adressen på Amager Strand er der ikke mange minutter med metroen ind til storbyens hjerte.
 

Hune – det bedste sted i verden

Med det bedste sted i verden er og bliver nu Hune, lyder det fra drengen og den modne mand med rent Hune-blod i årerne. Han elsker klitterne, stranden, havet og skovarealerne med vandrestierne, hvor han ofte tager en travetur med ægtefællen. Det er balsam for sjælen, forklarer han.Hjemme i Hune kører Preben Jonstrup en tur hver aften. Han vil gerne følge med i alt, hvad der rører sig i byen og lokalområdet, og bl.a. det formål tjener den daglige aftenudflugt til.  Han er af gode grunde stærkt knyttet til det lokalsamfund og den by, der har dannet ramme om hele hans liv, og han har på nært hold fulgt hele den rivende udvikling, som Hune har gennemløbet i løbet af hans 63 årige liv som borger og erhvervsdrivende i den lille by ved Vesterhavet. Det glæder Preben Jonstrup, at han stadig kan fornemme den unikke sjæl og atmosfære, som gør Hune til noget ganske særligt.

Læs om fantastiske oplevelser og events