Aabybro

Pris på byggegrunde i Biersted sættes ned

Der er interesse efter de nye byggegrunde på Elbæksmindevej i Biersted, men det kniber med at få grundene solgt, blandt andet fordi potentielle købere kan have svært ved at få finansieringen på plads via kreditforeningerne, fordi der ikke er tidligere tilsvarende handler i byen at læne sig op ad.

Udbud igen
For at få sat skub i salget besluttede en enig kommunalbestyrelse torsdag aften 23. marts derfor at sænke prisen fra 495 kroner per kvadratmeter inkl. tilslutning til kloak, el og vand til 400 kroner per kvadratmeter.
Men netop fordi, der er 9 skrevet op til grundene, så er der den interesse til stede, som betyder, at grundene skal sendes i udbud en gang til med den nye mindstepris på 400 kroner. Det forlanger Styrelsesloven nemlig.
De potentielle købere på ventelisterne vil blive kontaktet af kommunen og orienteret om processen.

Bindinger
Der er interesse for at købe grundene og bygge nye huse, men det er svært at låne beløb på 3-4 mio. kr. til projektet, fordi der ikke tidligere har været så store handler med huse i Biersted.
Det låser kreditforeningsselskaberne og hindrer dem i at låne de ønskede beløb til køberne, fordi ellers kommer Tilsynsmyndighederne efter dem.
– Jeg har haft møde med interesserede købere, vurderingsmænd og pengeinstitutter om dette problem i Biersted. Der var samme problem i Brovst for et stykke tid siden, men nu er der kommet gang i handlen i den størrelsesorden. Derfor er døren sparket ind i Brovst, og det giver vurderingsmanden mulighed for at henvise til disse handler, når han skal behandle nye låneønsker, oplyser borgmester Mogens Chr. Gade.
– Det er det samme, vi skal have til at ske i Biersted, understreger han.

Balance i Danmark
Han mener, at regler og bindingerne er en hindring for en god landdistriktspolititik og vil derfor tage kontakt til organisationen Balance Danmark, der kæmper for et Danmark i geografisk balance.
Det sker for at fortælle om problemstillingen med, at i nogle postnumre skal køber selv komme med flere penge end i andre.
– Selvfølgelig skal man leve op til regler, men der kunne godt være mere frihed til at pengeinstitutter og realkredit selv kan vurdere sagerne og markedsføre sig som det lokale pengeinstitut, siger han.

Læs om fantastiske oplevelser og events