Nyheder
imported

Priser til smuk arkitektur

I denne uge fik tre vinderprojekter af arkitekturpris 2018 i Jammerbugt Kommune overrakt deres priser.

Uddelingen fandt sted på Pandrup rådhus, hvor borgmesteren Mogens Christen Gade og arkitekten fra Friis & Moltke Arkitekter, Mogens Husted Kristensen, delte priser ud til de tre vinderprojekter.

Begrundelsen for vinderprojekterne ses herunder: 

Ruthsvej 17, 9480 Løkken
Fritidshuset på Ruthsvej 17 i Løkken viser på overbevisende måde, hvordan god arkitektur og naturen kan tale sammen i sprog. Den enkle længebygning, træfacadernes afdæmpede tone, det bevoksede tag og frem for alt placeringen med de marhalmklædte klitter i baggrunden, udgør en sammenhængende helhed, så der skabes fin udsigt til hav og klitter, og således at naturen fortsat er stedets hovedattraktion.

 

Karen Mariesvej 51, 9493 Saltum
Fritidshuset er sammensat af tre mindre bygninger og sammenknyttet af terrasse og skydeporte, så kompositionen kan åbne og lukke sig til vind og sol samt for indkik og privatliv. Opdelingen af bebyggelsen udgør på samme tid et stort sommerhus der alligevel fremstår sympatisk underspillet og diskret i klitlandskabet. Fritidshuset indbyder til anvendelse året rundt. Her er fine varme opholdssteder med udkik til de kolde dage og muligheder for udeliv i læ, skygge og sol i årets lyse måneder. Huset er samtidig beriget med en lang række gennemtænkte og smukt bearbejdede detaljer, der taler smukt sammen i en fin æstetisk helhed.

Vestergårdsvej 82, 9440 Aabybro
Til et stort og moderne landbrug hører et tidssvarende stuehus. Det nye stuehus har både en størrelse og en udstråling, der rummer historien om dansk landbrug i 2018. Tidligere tiders symmetri, overflod af skorstene og magtfulde facade-virkemidler er her afløst af en tydelig men uformel og uprætentiøs tone. Der skabes på én gang en genkendelig trelænget helhed med avlsbygninger og stuehus, mens ankomsten til huset og den ukonventionelle facadeudformning indvarsler dagens landbrug, hvor automatisering, stordrift og et moderne familieliv går hånd i hånd.

Læs om fantastiske oplevelser og events