Aabybro

Restauranter og køkkener tilpasser sig ny hverdag

Hårdt ramt af aflysninger – satser på mindre selskaber

– Risikoen for at blive smittet med COVID-19 og myndighedernes deraf indførte foranstaltninger og forbud rammer først og fremmest turist- samt hotel- og restaurationsbranchen hårdt.
Det kan allerede mærkes også i Jammerbugt.
Senere vil samfundets dalende aktivitetsniveau også være et pres på forretninger og de mange små og mindre firmaer, som hovedsagelig er enkeltmands virksomheder.

Derfor er det mere vigtigt nu – end nogensinde – handel lokalt.
Nedenfor kan du læse om:

  • Hotel Søparken
  • Fruen & Kokken
  • Mortensens Mad
  • KunstCafeen Blokhus
Hotel Søparken kører på vågeblus. Foto: Hotel Søparken

Hotel Søparken
Hotel Søparken har åben, men kører på lavt blus med et personale på kun fire mod normalt 11.
– Er du vanvittig, vi er ramt af aflysninger. På kun tre timer smuldrede Hotel Søparken. Det er meget alvorligt. Alt er aflyst hen til sidst i april. Vi må håbe, vi har en god økonomi. Vi skal nok hen på den anden side af sommeren, før vi igen er i fuld drift, fortæller direktør Karen Johansen.
I weekenden blev syv selskaber aflyst, og den kommende weekend skulle der have været besøg af 400 gæster til en kuvertpris på 500 kroner per person, men alt aflyst – og den efterfølgende weekend giver samme kedelige billede.
Der er enkelte overnatninger med eksempelvis et par, der skulle have været ud at rejse, men i stedet tager på ophold tæt ved Vesterhavet – og så satser Hotel Søparken mere på at sælge mad ud af huset med gode tilbud på sin Facebookside.
– Heldigvis har vi en kæmpestor lokal opbakning fra byens folk. Vi oplever stor støtte, og der har endda været nogle forbi med blomster og chokolade til os, fortæller Karen Johansen.

Peter Fruergaard sadler om. Privatfoto

Fruen & Kokken
Flere køkkener med mad ud af huset, restaurationer og cafeer allerede taget deres forberedelser for at komme bedst muligt gennem krisen.
En af dem er Fruen & Kokken med base i Brovst, der har oplevet 55 afbestillinger.
– Vi er ikke ved at dreje nøglen om, men vi er nødt til at få det bedste ud af denne situation. for vi er en virksomhed med stor fremdrift inden Corona viruset, siger indehaver Peter Fruergaard.
Han er eneste mand i køkkenet, da alle folk og chauffører er sendt hjem.
For at tackle den nye hverdag har Fruen & Kokken lavet to nye tilbud.
– Vi har små tapas helt ned til to personer samt to mindre menuer, som passer helt ned til fem personer til en pris, alle har råd til. Desuden tilbyder vi at levere hele Brovst gammel kommune for et lille beløb, og så sætter vi maden ved døren, siger Peter Fruergaard.

Mortensens Mad er også klar med nye koncepter. Foto: Vores Jammerbugt

Mortensens Mad
Også Mortensens Mad på V. Hjermitslev Kro mærker, at selskaber, mærkedage og sammenkomster aflyses.
– Vi kan mærke det helt vanvittigt. Alt til over 10 personer er aflyst. Vores ordning med frokoster til firmaer er også næsten lukket ned, men vi prøver nu med at tilbyde indpakkede sandwich, så man ikke rører ved maden og dermed mindsker risikoen for smitte, fortæller Kristian Mortensen.
Desuden slår Mortensens Mad hver dag en dagens ret til billige penge op på sin Facebook-side. Retten er varm og klar til at spise, når man henter den.
Det samme kommer til at gælde et koncept for fredag og lørdag, som handler om at spise ude hjemme.
– Man kan få lidt lækkert med hjem at spise, forklarer han.

Cecilie og Anita Michaelsen overvejer at åbne igen med take away. Arkivfoto: Vores Jammerbugt

KunstCafeen Blokhus
Anita Michaelsen valgte at lukke KunstCafeen straks efter statsminister Mette Frederiksens melding onsdag aften 11. april.
– Jeg synes, det var det rigtige at gøre for at hjælpe til med at hindre smitte, nu når nærmest hele landet lukker ned, siger Anita Michaelsen.
– Men vi planlægger nu at tilbyde noget take away. Der er mange, som har spurgt efter det, og der er mange mennesker heroppe i sommerhusene. Og så kan personalet også få lov til at arbejde nogle timer, siger hun.

Læs om fantastiske oplevelser og events