Blokhus

Rift om sommerhusene i efterårsferien

Interessen for at holde ferie under hjemlige himmelstrøg fortsætter med uændret styrke.
Ovenpå en sommersæson, der både har været længere og større end normalt hos Sol og Strands Blokhus-kontor, oplever man tilsvarende en øget efterspørgsel efter et efterårsferieophold.

Fremgang på 89 pct.
Ifølge bureauchef hos Sol og Strand, Emil Klastrup, kan man i år i forhold til sidste år notere en fremgang i antallet af bookinger på 89 procent.
– Vi venter 142 ankomster i uge 42 mod 75 sidste år, så der er tale om en slags minihøjsæson. Interessen skyldes situationen omkring covid-19 og den usikkerhed, det afstedkommer. For mange er et sommerhusophold forbundet med tryghed, fordi man opholder sig i naturen og selv kan bestemme, hvor mange mennesker, man ønsker at omgive sig med og desuden transportere sig til sommerhuset i egen bil, fortæller bureauchef Emil Klastrup.

Bureauchef Emil Klastrup. Pressefoto

Stor tysk stigning
Hovedparten af gæsterne kommer fra Tyskland – der ses dog også en stigning i antallet af danske gæster i år.
– Vi har fået 62 procent flere danske bookinger denne efterårsferie og tilsvarende er antallet af tyske bookinger steget med 106 procent. Den markante stigning i antallet af tyske bookinger, skyldes at, mange af de udenlandske gæster, der fik deres ferie annulleret i foråret på grund af grænselukningen, har valgt at booke sommerhusophold i efterårsferien, fortæller Emil Klastrup, der allerede nu også kan notere efterspørgsel efter et sommerhus i 2021.

Ferie hjemme i Danmark
Vi oplever allerede nu stor interesse for sommerhusophold særligt fra danske gæster, og vi tror, at den interesse vil fortsætte, eftersom pandemien helt uundgåeligt fortsat vil skabe usikkerhed hos både vores udenlandske og danske gæster. Det vil afstedkomme, at mange formentlig ikke vil have den samme lyst til at foretage udlandsrejser til fjerne destinationer. Det er også vores fornemmelse, at mange danskere, der i år har holdt ferie i deres hjemland og har opdaget, hvor fantastisk Danmark er, vælger at holde ferie i Danmark igen næste år, siger Emil Klastrup.

Rift om sommerhusene
Den vurdering bakkes op af Carlos Villaro Larsen, der er direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening.
– Usikkerheden omkring covid-19 fortsætter, og derfor forventer vi, at der – i lighed med denne sommer – bliver meget stor rift om sommerhusene næste år, siger han og tilføjer, at det derfor er afgørende, at der kommer flere sommerhuse til udlejning.
– Der er omkring 200.000 sommerhuse i Danmark og blot 40.000 af disse er til udlejning. Vi så gerne, at flere valgte at stille deres sommerhus til rådighed for udlejning, da det er en branche, der har stor samfundsøkonomisk betydning – helt konkret ved vi, at der skabes et fuldtidsjob for hver to huse, der kommer til udlejning, siger Carlos Villaro Larsen.

Læs om fantastiske oplevelser og events