Blokhus

Rødhus Café & Isbar kåret som årets iværksætter

Driftig virksomhed rendte med trofæet

Det var en glad indehaver af Rødhus Café & Isbar, der ved et arrangement på Hotel Klitrosen i Slettestrand den 21. november, blev kåret som årets iværksætter i Jammerbugt Kommune.

Prisuddelingen, der afholdes hvert år, er arrangeret af Erhvervsforeningen Jammerbugt og erhvervskontoret Vækst Jammerbugt.

-Jeg er ydmyg og taknemmelig, siger Louise Gorell Mackenhauer, som driver virksomheden sammen med sin mand Rasmus og deres fire børn.
-Det er en kæmpe ære, og jeg er ovenud stolt over at gæster, der har besøgt os har nomineret os til prisen. Vi har lagt et kæmpe stort arbejde i caféen, og det er nu blevet anerkendt. Det er jeg super glad for.

Forud for uddelingen har det været muligt for alle at indstille relevante kandidater, men det er Erhvervsforeningen Jammerbugt i samarbejde med Vækst Jammerbugt, der udvælger de endelige finalister.

Prisen går til en iværksættervirksomhed, der på kort tid har udvist bemærkelsesværdig vilje og evne til vækst, og der har været tre nominerede virksomheder, der lå indenfor feltet til dette års prisuddeling.

Udover Rødhus Café & Isbar var det Carnhed´s Corner i Brovst og H. Roelsgaard Tømrer & Gulvservice fra Klim ved Fjerritslev, der var på podiet til aftenens uddeling, men det var altså i sidste ende Rødhus Café & Isbar, der løb med trofæet.

Forud for prisuddelingen bød aftenen også på foredrag leveret af John Andersen, indehaver af  Skulpturparken Blokhus.

Kriterierne for at komme i betragtning som årets iværksætter er, at virksomheden har været i drift i mindst 1 år og er højst 4 år gammel. Succesen kan vurderes i forhold til omsætning, beskæftigelseseffekt, udvikling, idé, initiativ, perspektiv på sigt og et krav om dokumenteret positiv drift, har iværksætterkonsulent Lars Kronborg fra Vækst Jammerbugt, tidligere udtalt til avisen.

Med prisen ønsker man at sætte fokus på iværksætteri og hylde lysten til at blive iværksætter samt vise, at man anerkender og giver et skulderklap  til de, der lykkedes med at skabe en forretning. Derudover ser man også, at de nystartede virksomheder kan være et forbillede og med til at inspirere andre til at starte en forretning.

Anerkendelse af medarbejdere

Med æren fulgte også en check på 5.000 kr. En gave, der vil blive brugt på en opstartsevent for caféens ansatte.

-Det er vigtig for mig at sige, at de har i lige så høj grad fortjent anerkendelsen, for de har også lagt et kæmpe stort arbejde i caféen, fortæller Louise Gorell Mackenhauer. Derfor skal de også kunne mærke, at vi har fået prisen.

Indehaveren, der til daglig arbejder som sygeplejerske i Norge, håber at hun med tiden vil kunne leve af caféen. Manden Rasmus arbejder som ledelse- og udviklingscoach i Forsvarets Ejendomsstyrelse, og han har ikke planer om at ændre karrierevej.

Næste år åbner caféen til påske, og der starter de op med en champagnesmagning og en koncert.

I løbet af næste vil gæsterne kunne se frem til forskellige events med f.eks. musik og smagsoplevelser af forskellig art.

Læs om fantastiske oplevelser og events