Aabybro

Ros for at bakke massivt op om masse-test

(Foto: Region Nordjylland)
Nordjyderne bakkede talstærkt op og udviste samfundssind, da 280.000 borgere blev opfordret til at lade sig masseteste i perioden fra 7. november til 3. december. Det konkludere Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

68 pct. blev testet
Årsagen var, at der var mistanke om muteret Coronavirus i syv nordjyske kommuner. Derfor blev de 280.000 borgere i disse kommuner opfordret til at lade sig teste, så smitten kunne afdækkes og smittekæder kunne stoppes.
Den foreløbige opgørelse viser nu, at 68 procent af borgerne tog opfordringen til sig og blev testet. Med andre ord blev 186.499 borgere testet.

Ros til opbakning
– Jeg er super-stolt over, at så mange nordjyder har bakket op om at stå sammen og en særlig tak til borgmestrene, der har gjort en stor indsats for, at vi sammen er kommet op på så højt et testtal. Vi har også fået massiv støtte fra de andre regioner, der har sendt podere til vores berørte kommuner. Det har alt i alt været et meget positivt samarbejde, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S). 

Ingen Cluster-5
Ud af de 186.499 testede nordjyder er 0,2 testet positiv for Covid-19 – svarende til 373 borgere. Der er på nuværende tidspunkt ikke fundet Cluster-5 i prøverne, som løbende bliver analyseret.  
– Vi har fået god viden fra Nordjylland, og hele Danmark får glæde af, at vi nu har set, hvor stor en effekt vores restriktioner har haft, siger Jan Nybo, chef for Covid-19 testindsatsen.

Jammerbugt nr. 3
Thisted Kommune sætter sig på 1.pladsen i massetesten, hvor 76 procent af borgerne er blevet testet, og de seneste syv dage har der kun været 9 smittede i kommunen.
Der var tæt løb om førertrøjen, hvor Frederikshavn Kommune kom på en 2.plads med 75 pct. testede borgere, og på en 3.plads kommer Jammerbugt Kommune, hvor 67 pct. er blevet testet.
I Læsø Kommune og Vesthimmerlands Kommune er 64 procent blevet massetestet hvert sted, i Hjørring Kommune er det 63 procent, og i Brønderslev Kommune blev 59 procent testet.
– Det er flotte tal og viser stor opbakning fra befolkningen. Jeg har også hæftet mig ved, at mange borgere på sociale medier har rost vores podere under massetesten. Det er vi rigtig glade for, siger Jan Nybo.

Læs om fantastiske oplevelser og events