Blokhus

Salget af sommerhuse eksploderer

Ejendomsmægler Thorkild Kristensen i Blokhus oplevede i 2019 et helt fantastisk år med et nærmest eksplosivt salg af sommerhuse, og butikschef Hans Henrik Hansen var sammen med personalet begyndt at tænke på, hvordan de i 2020 kunne leve op til det exceptionelle år.
Men der var ingen grund til bekymring.

En længere proces
– Vi fik en lovende start på 2020, men så kom Corona i marts og salget af sommerhuse stoppede op og var helt i bund i 14 dage. Vi tog flere gange fat i telefonrøret for at sikre, at der stadig var forbindelse, fortæller Hans Henrik Hansen.
Men derefter begyndte markedet at røre på sig – for alvor.
– For mange er købet af et sommerhus en længere proces, hvor man har gået og kigget i et par år, og disse kunder begyndte nu virkelig at vise interesse. Derfor oplevede vi, at salget og interessen eksploderede fra den ene dag til den anden.

Søger flere sommerhuse
Det har givet en stadig vækst fra foråret hen over sommeren til starten på efteråret, og det er ikke alene i Blokhus, at sommerhusene er eftertragtede. Det gælder hele kystlinjen i Jammerbugt.
– Vi har allerede nu solgt lige så mange sommerhuse som i 2019, som ellers var et formidabelt år. Jeg forventer, at vi i 2020 ender på indeks 120 i forhold til 2019, fortæller Hans Henrik Hansen.
Derfor søger Thorkild Kristensen også sommerhuse i alle prisklasser og langs hele kyststrækningen.

Et fantastisk område

Corona har spillet en rolle og fået danskerne til at genopdage Danmark som ferieland samt et trygt og sikkert sted at holde ferie og samle familien.
– Samtidig er vi placeret i et fantastisk område med en fantastisk natur, et rigt forretnings- og restaurationsliv samt masser af oplevelser som Fårup Sommerland, fortæller Hans Henrik Hansen.
– Her er noget for alle.
Men det er med stor ydmyghed, at Thorkild Kristensen oplever væksten, da man er fuldstændig klar over, at andre brancher er hårdt ramt af Corona.

Blokhus store udvikling
Fremgangen for ikke alene Thorkild Kristensen, som har haft vækst hvert år de seneste 10 år, men for hele Blokhus-området bygger først og fremmest på den store udvikling af Blokhus samt en stor indsats fra handelslivet og en beslutning om, at her skal være åbent hele året.
Det har også betydet en større interesse fort at bo i Blokhus.
– Vi oplever helt klart en interesse for helårshuse, også på den front er det meget populært område, siger Hans Henrik Hansen.

Læs om fantastiske oplevelser og events