Saltum festdage
Blokhus

Saltum Festdage

Stort kunsthåndværkermarked i Saltum by

Traditionen tro vil 2. weekend i maj, d. 13. – 14., byde på masser af spændende oplevelser i Saltum by.
Her inviterer byen nemlig til et kæmpemæssigt Kunsthåndværkermarked, der byder på ca. 40 kreative og dygtige udstillere alle med unikke designs indenfor uld, tekstiler, billedkunst, keramik, træarbejde og spændende smykker mm. Markedet finder sted på Torvet midt i Saltum samt ved Egnssamlingen.

På den store plads ved Egnssamlingen, vil der ud over de store telte, være et antal små pavilloner, samt udstillere der har egne salgsvogne med forskelligt kunsthåndværk. Hele området vil summe af liv med masser af spændende udstillere med alt fra husflid til mjød og pesto.
Her kan man også købe sig en pølse fra pølsevognen og Egnssamlingens gamle mælkevogn vil i dagenes anledning være lavet om til en ølvogn, hvorfra der serveres dejlig kold fadøl. Der kan naturligvis også købes frokost og kaffe/kage.

Arbejdende værksteder

Egnssamlingen vil begge dage slå dørene op til deres mange spændende udstillinger og husets mange frivillige vil bemande de arbejdende værksteder, hvor de gamle håndværk bliver levendegjort. Smedjen gløder – vævene og spinderokken bliver trådt og købmanden vejer kandis og bolsjer af på den gamle vægt.

saltum festdage

Byen summer af liv

Husflidsskolen udstiller arbejder i trædrejning, knipling og vævning. Baptistkirken inviterer indenfor til en snak om kirkens aktiviteter og udenfor Baptistkirken bliver der endvidere bagt pandekager. Søfolket, KFUM Spejderne i Saltum deltager begge dage på markedspladsen. Her kan børn i alle aldre opleve lejrstemning og få en hyggestund og en lille spejder-smagsoplevelse ved bålet.

Lions Club afholder desuden et kæmpemæssigt loppemarked d. 13. maj, loppemarkedet bliver afholdt i den sydlige ende af Saltum by.
Alle byens butikker vil naturligvis også være åbne disse to dage og der vil være masser af gode tilbud at hente i de forskellige forretninger.

Læs om fantastiske oplevelser og events