Nyheder
imported

Saltum Festdage med uld og 50 kunsthåndværkere

Efter to års pause er det store marked tilbage i Saltum by.

Tekst og foto: Presse

Efter to års pause på grund af corona bliver der i år endelig igen holdt marked i Saltum by.
Traditionen tro vil 2. weekend i maj byde på masser af spændende oplevelser i Saltum by, som vil være vært for et kæmpe marked med kunsthåndværk.

Forskellige udtryk

På begge sider af hovedvejen rejses store telte med hver deres alsidige og spændende udstillinger med vidt forskellige udtryk. Udstillerne viser blandt andet uld, som er forarbejdet på en mængde forskellige måder.
Der vil være tekstiler anvendt på nye utraditionelle måder til såvel tøj som billedkunst, og der vil være mange former keramik med forskellige udtryk.

Det samme gælder træarbejdet i spændende udformninger og smykker i utallige materialer. 

Ved Egnssamlingens Café vil der være pavilloner med endnu flere udstillere. Hele området vil syde af aktivitet, og der vil være boder med alle mulige spændende ting.

I Egnssamlingens Café kan der købes kaffe, the, kage og en lækker frokostbuffet, leveret af den lokale slagter. Ved søndagens frokost kommer festlig musikalsk underholdning.

Saltum festdage

Arbejdende værksteder

Egnssamlingen vil begge dage slå dørene op til sine spændende udstillinger, og de mange frivillige vil bemande de arbejdende værksteder, hvor gamle håndværk bliver levendegjort.

Smedjen gløder. Vævene og spinderokken bliver trådt, og købmanden vejer kandis og bolsjer af på den gamle vægt. Der er gratis entré i forbindelse med festdagene.

Husflidsskolen udstiller arbejder i trædrejning, knipling samt vævning og har en café med hjemmebag, arbejdende værksteder og tombola med fine gevinster.

Baptistkirken inviterer indenfor til salgsboder med gammelt og nyt håndarbejde og uden for kirken bages pandekager.

Mange husstande langs hovedvejen holder et lille ”loppemarked”, hvilket er med til at få hele Saltum by til at fremstå festklædt i disse dage. Lions Club holder også et kæmpemæssigt loppemarked om lørdagen. 

Alle byens butikker vil naturligvis være åbne i disse to dage med masser af gode tilbud.

> Se program for Saltum Festdage 2022

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events