Blokhus

Saltum på landkortet

Unik weekend hvor festdage og uldfestival går op i en højere enhed

I weekenden 4. og 5. maj står Saltum på den anden ende og bliver centrum for en eksplosion af kunst, kultur og folkelighed. Her afvikles nemlig Saltum Festdage og den legendariske Saltum Uldfestival. Byen får besøg af ikke færre end 40 spændende kunsthåndværkere, der hver især præsenterer unikaværker i keramik, rav, sten, træ, glas, uld og mange andre materialer. Saltum Festdage og Saltum Uldfestival finder sædvanen tro sted midt i den hyggelige by Saltum, der er omgivet af en smuk nordjysk natur med skov, sø, strand og naturstier rundt om byen.

En kulturweekend

Attraktioner som Egnssamlingen, Saltum Kirke, der er en gammel Herredskirke, Saltum Baptistkirke og Saltum Husflidsskole samt den lokale folkeskole er med til at understrege, at der er tale om et levende kultursamfund. Uldfestivalen byder på et orgie af mangfoldige aktiviteter, som har strikning og uld som fællesnævner. Nyskabelser er i år en stand, hvor Josefine, indehaver af virksomheden Min Kreative Verden, holder foredrag. Det sker om søndagen 5. maj. Hun har lidt af anoreksi, men fandt i sit sygdomsforløb glæde og bedring ved at strikke. Du kan møde hende og hendes produkter samt dele hendes oplevelser på årets uldfestival. En anden nyskabelse er et besøg af Spruttegruppen, som er en frivillig organisation, der indsamler hæklede blæksprutter til for tidligt fødte på diverse fødeafdelinger i Danmark samt en på Grønland.

Mange spændende brød i ovnen

I det hele taget er der mange spændende brød i ovnen, både velkendte og nye, på årets store weekend i Saltum med Saltum festdage og Saltum Uldfestival. Det hele bliver serveret for et formentlig talstærkt antal gæster, som kan se frem til en uforglemmelig oplevelse af levende kunst, kultur, kreativitet og folkelighed. Kan man møde det danske forår på en skønnere måde?

Se åbningstider og læs mere om Saltum Uldfestival og Festdage her.

Læs om fantastiske oplevelser og events