Nyheder
imported

Saml affald i efterårsferien og vind præmier

Syv strande i Jammerbugt er med i konkurrencen

På flere strande langs Jammerbugts kyst er det muligt at deltage i kampagnen Kystlotteriet, hvor man er med, når man indsamler affald fra havet.
Kystlotteriet giver den ihærdige affaldsindsamler mulighed for at deltage i lodtrækning af gevinster til oplevelser.

Ganske enkelt koncept
Ved syv strande er der opsat en kasse med affaldssække og kystlotterilodder.
Når du kommer til stranden, er det blot at tage en sæk fra kassen.
Sækken fyldes med affald under gåturen langs stranden og når turen er slut, sættes et Kystlotterilod på sækken og den stilles ved kassen.

Strandene i Jammerbugt er:

Grønne Strand
Slettestrand
Tranum Strand
Ejstrup Strand
Rødhus Strand
Saltum Strand
Grønhøj Strand

Du kan læse mere om Kystlotteriet, gevinsterne og placering af kystlotterilodderne på hjemmesiden: https://kystlotteriet.dk

Ekstra gulerod
Kystlotteriet er i Danmark sat i værk af Kommunernes Internationale Miljøorganisation (KIMO), og ud over Jammerbugt Kommune afholdes lotteriet i en række andre kystkommuner i de kommende måneder. Med kystlotteriet får strandgæsterne en lille ekstra gulerod for deres indsats med at hjælpe til med at holde strandene rene, og samtidig bliver der skabt opmærksomhed om de problemstillinger der er omkring affald fra havene.

Trækkes lod
Kystlotteriet afsluttes i denne omgang 4. december, hvorefter der vil blive trukket lod blandt de afleverede lodder. Afslutning af lotteriet er dog ikke ensbetydende med, at det ikke længere er muligt at placeres indsamlet affald, da de opsatte kasser bliver stående og lotteriet fortsætter igen i 2021.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events