Irish Coffee blev startskuddet til et venskab, som nu er et partnerskab.
Mads Leegaard og Nadja Vinther sidder med hver sin computer denne tirsdag sidst i april. Restaurant Sanz har lukkedag, og derfor er der fuld gang i forberedelserne til de kommende måneder, hvor håbet er, at travlheden indfinder sig på byens nyåbnede spisested og cocktail bar.
– Jeg håber, vi får så travlt, at vi dårligt kan følge med. Vi håber, at gæsterne kommer til at elske vores koncept lige så meget, som vi selv gør, og at de føler, de får en helhedsoplevelse, når de besøger os, siger Nadja Vinther med et smil.
Det er blot knap en måned siden, de slog dørene op til Sanz, der har gjort social dining til sit varemærke.
– Vi åbnede den 4. april og havde lidt personaleudfordringer i starten, men de er løst nu, og vi er tilbage på rette kurs. Vi oplever, at gæsterne tager godt imod det nye koncept, hvor de får mulighed for at smage flere forskellige retter i én servering, fortæller Nadja Vinther.
Den udfordrende åbning har betydet, at hun selv har påtaget sig rollen som køkkenchef – en rolle, hun trives godt i. Det betyder naturligvis, at hun ikke længere er så synlig overfor gæsterne, som dengang hun drev Lanternen.
-Jeg kan godt savne hyggesnakken med gæsterne, men når den sidste servering er sendt ind, kan jeg godt finde på at tage en runde og hilse på gæsterne, siger hun.
Sanz tåler ingen sammenligning med et traditionelt værtshus – ønsket er, at stedet indbyder til en afslappende drink i loungemøblerne på terrassen, iført shorts og sandaler. Samtidig skal der også være mulighed for at tage det pæne tøj på og nyde en middag i restauranten.
På ét punkt vil der dog være en lighed med det klassiske værtshus: De to restauratører har besluttet at få sat en række barstole op.
– Det var ikke vores oprindelige tanke, men vi kan se, at der er flere, som kommer alene eller parvis, og de vil gerne kunne tage en drink eller en øl i baren. Derfor får vi i denne uge sat barstole op, fortæller Mads Leegaard og Nadja Vinther.
Fra venskab til business
Mads Leegaard er oprindeligt fra Fjerritslev og bor i dag i Hune, og det er mere eller mindre tilfældigt, at han nu kan kalde sig selvstændig restauratør.
Han har en fortid som ufaglært restaurantchef på en café i Fjerritslev, men besluttede at tage springet og begynde på tjeneruddannelsen. I 2020 fik han læreplads på Restaurant Nordstjernen i Blokhus.
– Når jeg fik fri, kunne jeg godt finde på at kigge forbi Lanternen, og en aften bestilte jeg en Irish Coffee lavet på espressobønner. Det syntes Nadja var lidt specielt, og det førte til, at vi faldt i snak. Senere begyndte jeg at hjælpe lidt i baren, når der var travlt. Efterhånden spirede idéen om, at vi skulle skabe noget sammen – og her sidder vi så i dag, konstaterer Mads Leegaard, der ikke har fortrudt springet fra lønmodtager til den mere usikre tilværelse som selvstændig.
-Jeg har fået en stor frihed – ikke i form af tid, for vi arbejder rigtig mange timer – men i form af muligheden for at skabe de rammer og det indhold, som vi ønsker.
Med placering ved Blokhus Torv og en nymalet restaurant fås rammerne næppe mere optimale.
De to restauratører er i fuld gang med at skabe et indhold, der skal gøre Sanz til et sted, som tiltrækker både lokale og gæster udefra.
Sanz skal ikke bare være et sted, hvor man får en øl – vi forsøger virkelig at skabe en helhedsoplevelse.