Nyheder
imported

Saunahytten.dk ser dagens lys i Blokhus

To lokale ildsjæle, Jan Møldrup fra Blokhus VVS og Palle Holmbech fra Feriepartner Blokhus, har skabt rammerne for en helt ny og anderledes oplevelse. Sammen har de brugt en del timer på at bygge en mandskabsvogn om til en mobilsauna.

Forestil dig en kold decemberdag på Blokhus Strand. Vinden bider i kinderne, og du vil gerne hjem til varmen fra brændeovnen. Har du været i vandet, er varmen endnu mere tiltrængt. Men der er langt hjem, og du skal holde vinden og kulden ud lidt endnu.

Tekst: Louise Kande (redigeret) – Foto: Palle Holmbech

Sådan behøver det heldigvis ikke længere at foregå. To lokale ildsjæle, Jan Møldrup fra Blokhus VVS og Palle Holmbech fra Feriepartner Blokhus, har nemlig sammen skabt rammerne for en helt ny og anderledes oplevelse.

Sammen har de brugt en del timer på at bygge en mandskabsvogn om til en mobilsauna, som ud over saunadelen også indeholder et loungeområde, et toilet, en lille bar og en udendørs bruser. Men det virkeligt betagende er den enorme panoramarude i enden af vognen. Herfra kan man sidde i den behagelige saunatemperatur og se solen glide ned i Vesterhavet og få en helt unik oplevelse.

Konceptet kan blive landsdækkende

Saunahytten er en prototype, – og hvem ved, måske den første i en lang række af hytter, som Palle Holmbech udtrykker det, da vi møder de to på stranden til dagens interview. – Blokhus er det eneste sted med en saunahytte, men vi er meget åbne overfor at gøre konceptet landsdækkende, forklarer han.

– Det er ret simpelt, som Jan Møldrup udtaler. – Vi har skabt en mobil vogn, som kan bringes præcis derhen, hvor kunden ønsker det. Det er fuldt lovligt at tage den med på stranden i vores område, og den må bruges til lukkede arrangementer for mindre grupper på op til 10 personer, som er det antal der kan sidde inde i varmen.

Når saunahytten er ladet op, kan den køre i op til 4 timer med vand til bruseren og belysningen inde i vognen. Selve ovnen er en specialproduceret brændeovn med saunasten øverst, som varmes op af brænde.

Kombination med sauna, væreområde, toilet og bruser

Ideen med en mobilsauna er ikke ny, men der findes kun ret simple udgaver.  – Vi tror på at en kombination med sauna, væreområde, toilet og bruser giver basis for arrangementer af lidt længere varighed, f.eks. polterabends, familiefester eller et personalearrangement, siger Palle.

– Vores hjemmeside www.saunahytten.dk er netop gået online, fortæller Jan. – Her kan man finde priser, informationer, lejebetingelser og billeder af vognen. Som eksempel kan man leje saunahytten for en aften for kr.1500,00 inkl. levering og brænde, nok alt for billigt, men vi er stadig på begynder stadiet, smiler han.

Begge understreger, at dette lille projekt udelukkende er skabt som et fritidsprojekt ved siden af deres respektive forretninger. – Men det har virkelig krævet viden, og vi har brugt vores netværk for at få svar på de mange spørgsmål, som hele tiden er dukket op i forløbet, forklarer de begge.

– Vi glæder og til at se, om der er et kundegrundlag for dette projekt. Vi er i hvert fald stolte over at præsentere et nyt wellnessprodukt til de lokale, vores turister og de mange sommerhusejere i området, slutter Palle.

 

 

 

  

Læs om fantastiske oplevelser og events