Blokhus

Se hvilke campingpladser, der åbner i påsken

Der tages særlige forholdsregler – andre vælger at lukke

Det er op til landets campingpladser hver især at afgøre, om de vil åbne op til den nye sæson i påsken som vanligt, eller om de vælger at lukke ned som følge af COVID-19 og de deraf følgende påbud og restriktioner.
Nogle holder lukket i påsken, andre holder åbent. Nederst i artiklen et overblik.

Åbner 3. april
En af de åbne pladser er Grønhøj Strand Camping, som åbner 3. april, og både på hjemmesiden og pladsen understreges det, at man skal:

  • Hold afstand til hinanden.
  • Vask hænder tit.
  • Begræns fysisk kontakt.
  • Bliv hjemme, hvis du er syg eller i karantæne.

Hver anden plads lukkes
Samtidig har pladsen taget sine forholdsregler.
– Vi efterlever sundhedsmyndighederne retningslinjer. Desuden gør vi ekstra rent også på overflader og håndtag. Hver anden vask og koge-plads i køkkenet er nedlagt for at sikre afstand, og vores fælleshus er lukket, fortæller Mette Ostenfeld.
– Desuden vil vi være synlige på pladsen for at sikre, at restriktionerne om, at man ikke må samles flere end 10 personer, bliver overholdt. I forvejen siger brandmyndighederne jo, at der skal være tre meter mellem hver enhed, siger hun.

Forlænger sæson
Mette Ostenfeld forventer ikke det store rykind i påsken. Der er kommet afbestillinger fra turister, og fastliggerne taber ikke noget ved at blive hjemme, da deres sæson er forlænget til og med uge 42.
– Som det ser ud nu, holder vi åbent. Får vi besked om andet, så følger vi selvfølgelig det, siger Mette Ostenfeld.

Udskyder åbning
To af de campingpladser, der har valgt at holde lukket, er Blokhus By Camping samt Blokhus Outdoor Hotel & Camp.
– Selv om påsken er højsæson for os, så har vi besluttet at udskyde åbningen til 17. april. Vi havde håbet, at regeringen havde taget en mere skarp beslutning, ligesom med hoteller og feriecenter, som er blevet påbudt at lukke og derfor kan få kompensation for manglende omsætning, fortæller Inge Vestergaard, der ejer pladserne sammen med Karsten Jepsen.

Inge Vestergaard og Karsten Jepsen åbner ikke deres to pladser i påsken. Arkivfoto: Vores Jammerbugt

Svært at håndtere
– Dog er campingpladserne underlagt så strenge restriktioner, at vi ikke kan håndtere det, hvis vores gæster ikke følger anvisningerne, og vi vil ikke stå med en pisk og sikre, at de gør det. Vi skal stå til ansvar for alle vores gæster, og det er et stort ansvar, hvis bare én person ikke følger reglerne. Derfor springer vi påsken over, uddyber hun.
Problemet er ikke, at gæster sidder i deres fortelte eller vogne. Selvom der er separate baderum og toiletter, så forlange sundhedsmyndighederne, at der er tilstrækkelig med rengøring og hygiejne, og hvornår er der det?

Ros for beslutning
Håbet er, at folk efter påske har taget endnu mere til sig, hvordan man skal omgås hinanden.
– Vi har kun fået ros for vores beslutning fra vores fastliggere og de gæster, som havde booket plads i påsken. Desuden har vi valgt at forlænge sæsonen i den anden ende, så man får en lige lang sæson, siger Inge Vestergaard.

Andre campingpladser:

  • Jambo Feriepark har udskudt åbningen til 13. april.
  • Saltum Strand Camping har udskudt åbningen til efter 13. april.
  • Fårup Camping har endnu ikke taget beslutning, om den åbner i påsken.
  • Rødhus Klit Camping åbner 2. april. Der er taget forholdsregler, og man følger politiets og myndighedernes retningslinjer.
  • Tranum Klit Camping åbner 29. marts med forholdsregler samt følger politiets og myndighedernes retningslinjer.
  • Svinkløv Camping åbner 4. april med forholdsregler samt følger politiets og myndighedernes retningslinjer.

Læs om fantastiske oplevelser og events