Brovst

Seks nordjyske PCR-teststeder lukker

Færre bliver coronatestet, derfor tilpasser Region Nordjylland nu testkapaciteten. Det betyder, at seks teststeder lukker søndag 15. maj. Der vil fortsat være mulighed for tests i fem større, nordjyske byer.

Elleve bliver til fem
Flere nordjyder skal vænne sig til at møde op et nyt sted, når de skal testes for coronavirus.
Muligheden for at få en vatpind skubbet ned i halsen bliver nemlig indskrænket i Region Nordjylland, når teststederne i Brønderslev, Brovst, Støvring, Aars, Nykøbing Mors og på Læsø lukker.
Det skyldes, at efterspørgslen på tests de seneste to måneder er faldet, efter Sundhedsstyrelsen i marts lempede reglerne for, hvornår man behøver at lade sig teste.
– Man skal kun lade sige teste, hvis man er syg, og derfor oplever vi ikke samme behov for tests som tidligere. Som følge deraf nedskalerer vi nu testkapaciteten, men vi har fortsat fokus på, at der skal være testmuligheder for nordjyderne, siger Anders Cinicola, chefkonsulent i Sundhedsplanlægningen i Region Nordjylland.

Stadig testmuligheder
Hvis kropstemperaturen stiger eller man af andre årsager er nødt til at blive hjemme på grund af sygdom, kan der være behov for at få en PCR-test. Det er fortsat muligt i fem af de største, nordjyske byer.
Teststederne i Aalborg, Hjørring, Thisted, Frederikshavn og Hobro holder åbent alle ugens dage – dog med nye åbningstider fra mandag 16. maj.
Man kan orientere sig om åbningstiderne på Region Nordjyllands hjemmeside.
Man skal stadig huske at bestille tid til test på coronaprover.dk.

Læs om fantastiske oplevelser og events