Blokhus Medier_logo-01
Brovst

Seniorkorps kan blive nyt fællesskab

Vision Brovst bag initiativ til nyt hold frivillige

– Egentlig skulle mødet om oprettelse af et Seniorkorps i Brovst have fundet sted tirsdag 31. marts i Brovst Sport- og Kulturcenter, men da det jo af indlysende grunde ikke kunne lade sig gøre, så er mødet udskudt på indtil videre ubestemt tid.
Men derfor kan man jo godt fortælle tankerne bag ideen.

Det grå guld
– Vi har i forvejen et Frivilligkorps med 130 hjælpere, men det er næsten alle sammen unge mennesker, som vi ikke altid kan trække på. Derfor vil vi gerne have fat i byens grå guld og få dem fortalt, hvordan de kan være frivillige i Brovst, fortæller Maria Appel fra Vision Brovst og borgerforeningen.

Det er til at overskue
Det handler om, at man får defineret opgaverne.
Hvad indeholder de, og hvor lang tid tager de, så man ikke bliver skræmt væk, fordi man ikke kan overskue, hvad man skal gøre, eller hvor længe det vil vare.
– Opgaverne kan være at feje et par timer, plante en blomst, bage en kage eller sælge pølser, forklarer Maria Appel.

Der er mange små opgaver til eksempelvis byfesten, som at dække borde. Privatfoto

Hjælp til
Det handler nemlig blot om at hjælpe til byfesten, eller når gaden skal pyntes, når der er levendegørelse på Batskov eller gymnastikopvisning i hallen – kort sagt løse små og mindre klart definerede opgaver ved de arrangementer, som er en del af Vision Brovsts årshjul.

Socialt samvær
Til gengæld får man et fællesskab med andre frivillige og endnu mere indhold i hverdagen.
– Vi har også talt om at holde spisning, sammenkomst eller fest en gang om året for Seniorkorpset, hvor man også kan høre de frivilliges evalueringer af, hvordan det går. Det giver socialt samvær, og det er essensen af alt, hvad vi står for, siger Maria Appel.

Læs om fantastiske oplevelser og events