Aabybro

Seriefodbolden fløjtes i gang skærtorsdag

Årets første turneringskampe i 11-mandsfodbold er lige om hjørnet.
DBU Jylland oplyser, at turneringsplanen netop nu er ved at blive justeret efter de nye udmeldinger, og de første kampe er fastsat til Skærtorsdag 1. april.
Det sker efter et løft af forsamlingsforbuddet for organiseret udendørs idræt til max. 50 personer inklusive tilskuere fra mandag 22. marts. Fra samme dag kan der altså spilles 11-mands kampe.
Retningslinjerne for, hvordan den nye åbning skal håndteres i breddefodbolden, vil blive tilgængelige mandag morgen. Her vil det naturligvis være beskrevet, hvordan klubberne skal forholde sig til det nye forsamlingsloft i praksis.

Oprindelig plan er tilbage
Turneringskampe der været markeret som udsat, bliver nu genaktiveret efter den oprindelige kampplan.
Alle 11-mands turneringskampe kan afvikles med normalt antal indskiftere, trænere og holdledere samt dommer eller dommertrio. Derudover må der være et begrænset antal tilskuere op til de max. 50 personer, som det udvidede forsamlingsloft udgør.
Kampe, der oprindeligt var fastsat til afvikling frem til og med 31. marts, genfastsættes af DBU Jylland til nye spilledatoer senest tirsdag 23. marts.
For 11-mandshold i de laveste niveauer, der netop har haft tilmeldingsfrist 17. marts, udsendes puljer og kampprogram onsdag 24. marts med frist for indberetning af spilletidspunkter senest mandag 29. marts. Det endelige kampprogram for disse rækker (med 10 kampe i foråret) offentliggøres tirsdag 30. marts.

Træningskampe
DBU Jyllands træningsturneringstilbud, 2021 Cup Træningskampe, er indtil nu blevet afvikles som 9-mandskampe i de normale 11-mandsrækker.
Fra og med mandag 22. marts er disse atter 11-mandskampe. For senior- og U19-kampe ændres spilletiden også til 2×45 minutter pr. kamp fra og med mandag.
Dog er det muligt i 2021 Cup Træningskampe at fastholde en kamp som 9-mands, såfremt anmodningen præsenteres for modstanderklubben senest 2 timer før kampstart.

Pokalkampe
Sydbank Pokalen for både kvinder og herrer afvikles som oprindeligt planlagt. Det vil sige, at der trækkes lod til første runde fredag 26. marts. Herefter spilles første runde hos herrerne tirsdag 13. april, mens kvindernes første runde er torsdag 15. april.
Anden og sidste del af DBU Jyllands Pokalturnering for ungdomshold mangler endnu at gå i gang. Her træffes beslutning om afviklingsmodellen i uge 12.

Læs om fantastiske oplevelser og events