Nyheder
imported

Set og sket: Peter Dahl cyklede for en god sag

- Det var en fantastisk oplevelse at køre over målstregen i Alpe d’Huez, stemningen var euforisk og alle pinsler var glemt, fortæller Peter Dahl til Blokhus avis

Set og sket:

Peter Dahl cyklede for en god sag

– Det var en fantastisk oplevelse at køre over målstregen i Alpe d’Huez, stemningen var euforisk og alle pinsler var glemt, fortæller Peter Dahl til Blokhus avis.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Allerede inden årets Tour de France løb af stablen, havde en hårdkogt gruppe nordjyder prøvet kræfter med berygtede bjerg-stigninger som Alpe d’Huez, Col du Galibier og Col de la Madeleine. Anledningen var Cykelnerven, Scleroseforeningens benhårde fundraising-løb, der hvert år sender deltagerne i forvejen gennem tourens hårdeste bjerg-etaper. Og Peter Dahl fra Blokhus var en af dem.

Et hårdt løb

Turen til alperne havde afgang d. 17. juni med retur til Danmark igen d. 21. juni. Hver dag blev der forceret høje bjerge og dagsturene var over 150 km.

– Lad det være sagt med det samme, det blev som forventet en stor opgave for en ”gammel mand” at skulle besejre disse knolde på 3 dage, men med den store træningsindsats og gode holdkammeraters hjælp blev alle bjerge besejret, fortæller Peter.

Det højeste bjerg når op i næsten 3000 meters højde.  – Cykling i de højeste bjerge er den ultimative oplevelse for de fleste cykelentusiaster. Når du kører på et hold, som har opbygget er stærkt bånd gennem mange træningsture og andre aktiviteter, giver det en ekstra dimension, forklarer han.

Den 68-årige – frivilligt arbejdsramte – Peter Dahl, var da lidt beklemt ved at skulle køre sammen med Eskil Ebbesen, Guldfireren, Bubber, Stig Rossen, Claus Elming. Peter Tanev og mange andre notabiliteter.  –Jeg var også meget forventningsfuld da turen til Alperne hvor turbjergene Col de Madelaine, Col de Telegraf, Col de Galibier, Col de Glandon og til slut Alpe d`Huez skulle besejres.

Da deltagerne samtidig var begunstiget med fantastisk godt vejr, blev det en uforglemmelig oplevelse, som Peter ser frem til at kunne deltage i igen til næste år.

Det overordnede formål med turen var indsamling af penge til forskning i Sklerose, og det blev ligeledes en stor succes. Deltagerne fra Nordjylland – 10 af slagsen, samlede godt kr. 230.0000 ind, og i hele landet blev der indsamlet i alt 3 mio. kroner af de i alt 160 deltagere

Fakta

Hver dag rammes i gennemsnit to danskere af sclerose. De fleste er unge som er godt i gang med deres uddannelse eller er ved at stifte familie. Nogle kan fortsætte deres tilværelse næsten uændret i mange år, mens andre invalideres efter kort tid. Usikkerheden er altid sygdommens følgesvend. Cykelnerven er Scleroseforeningens årligt tilbagevendende event for cykelentusiaster der søger den ultimative sportslige udfordring på to hjul. Peter Dahl var én af de seje ryttere der var med, da løbet blev slået i gang d. 17. juni i alperne.

Læs om fantastiske oplevelser og events