Blokhus

Skjulte efterårsoplevelser

Ukendte aktiviteter eller spøjse oplevelser til din efterårsferie
Puch maxi skjulte oplevelser - puch maxi®FlyingOctober_Nordvestkysten-sommer-2020-4133 (14)

Der er mange velkendte steder, som man kan besøge i efterårsferien, men hvor ligger de mindre kendte eller unikke oplevelser, som du måske slet ikke anede eksisterede eller aldrig har fået besøgt.
Vi har fundet frem til flere gode bud. Oplevelser, der alle er beliggende langs Nordjyllands vestkyst, og nogle der med garanti kan sætte ekstra kolorit på din efterårsferie enten på en sjov, spændende eller anderledes måde.

Listen er ikke udtømmende for oplevelser i efterårsferien, men skal blot ses som inspiration baseret på anmeldelser fra lokale beboere og feriegæster.

Saxstrup Vingaard

I Bjergby nordøst for Hjørring kan du besøge en ægte vingård. Der produceres økologisk, dansk mousserende vin, der bl.a. leveres til flere førende restauranter.

Her i efteråret arbejdes der i produktionen. Druerne er blevet høstet og bliver bearbejdet.
Gæster er velkomne til at besøge vingården.
Ønsker man en vinsmagning skal den aftales på forhånd.

Find vej:

Adresse: Sakstrupvej 101, 9800 Hjørring

XXL hotdog hos Polar Kiosken

polarkiosen hotdog

Kiosken, der er beliggende på vej ned til Tversted strand, har en helt særlig ret på menukortet. En hotdog på intet mindre end en halv meter. Den indeholder alt hvad man forbinder med en god dansk hotdog, men der er bare gjort noget mere ud af det. Pølsen er speciallavet slagterpølse importeret fra pølsemageri i midtjylland, svøbet i en lækker baguette og naturligvis toppet med alt hvad hjertet begærer.

En tradition som indehaveren har kørt med i mange år, og hun fortæller at mange af hendes gæster faktisk formår at spise en hel.

I efterårsferien frem til den 20. oktober kan der erhverves to stk. for kun 85 kr. Et besøg værd for den ekstra sultne, der eftersøger en oplevelse som er spøjs og anderledes.

Find vej: 

Adresse: Tannisbugtvej 123, 9881 Bindslev

hirtshals fyr foto daniel brandt andersen

Hirtshals fyr

Besøg Hirtshals fyr og bunkermuseet i efterårsferien og nyd oplevelsen med et besøg i kaffestuen, hvor der er kaffe ad libitum, et stort stykke kage og i huset ved siden af en kunstudstilling. 
Besøg det prægtige naturområde med enestående udsigt. Bunkerne dækker et område på 450 x 750 meter og indeholder 3.5 km løbegrave, som forbinder 69 bunkere.
Adgang til udstillingsbunkeren er gratis, men der kan også bestilles guidede rundvisninger i efterårsferien, som foregår mandag-fredag kl. 10.30 og 14.00 med reservation på vhm@vhm.dk. 
Fyret, som man normalvis kan komme ind og op i, er desværre pt. under ombygning, men i de to huse på hver sin side af fyret er der kaffestue i det ene og kunstudstilling i det andet. 
Udsigten kan man stadig nyde uanset fyret er tilgængeligt eller ej.

Find vej:

Adresse: Fyret 2, 9850 Hirtshals

Café Strandfogedgården

Kun 2 km fra Rubjerg Knude og Vesterhavet ligger den gamle Strandfogedgård bygget i 1853. Gården er bevaret i den gamle stil. Stuehuset kan besøges og i de gamle værelser er der udstillet brugskunst og genbrugsting. I den tidligere kostald er der café og i karlekammeret og hønsehuset er der overnatningsmulighed.
Se udstillingerne og nyd kaffe og hjemmelavet kage i caféen. Måske skal turen kombineres med en oplevelse af Rubjerg Knude fyr. 
Strandfogedgården er åbent hver dag undtaget mandage og lørdage og sæsonlukker efter efterårsferien.

Find vej:

Adresse: Langelinie 2, 9480 Løkken

Egeskov´s Alpaca

Lige midt imellem Løkken og Lønstrup med udsigt til Rubjerg Knude fyr ligger Egeskov´s Alpaca.
Her kan du tage en alpaca i hånden og bevæge dig på en vandretur sammen med dyret, som har ry for at smitte med sit rolige væsen.
Slip dagligdagens stress og jag, nyd nærværet og den smukke natur sammen med guiden, der fortæller undervejs.Efter turen er der en forfriskning, og de nuttede dyr med den bløde pels kan håndfodres.
Oplevelsen skal forudbestilles.

Find vej:

Adresse: Jelstrupvej 93, 9480 Løkken

Vestkyst Safari

Outnature by VestEvent tager dig med på Vestkyst Safari 2.0. Turen går langs kysten i landrovers ud for Løkken og nordpå til Rubjerg Knude.
Prøv en UTV safari for hele familien, hvor der mulighed for både en kort og en lang tur langs kysten ved Løkken.
Turene tager dig med til bunkerne Furreby Kystbatteri og på den lange tur, helt op til Rubjerg Knude, hvis forholdene tillader det.
Guiden på turen er altid klar til at svare på spørgsmål, samt berette om den natur i befinder jer i på dagen.

Turene skal bestilles på forhånd og gennemføres mandag, onsdag og fredag i efterårsferien.

Find vej:

Adresse: Sdr. Strandvej 6E, 9480 Løkken

Outnature vestevent furreby jeep-safari-beach-løkken-denmark-2_©Daniel Brandt Andersen

Løkken Bryghus

Løkken bryghus.

Bryghuset er beliggende i Løkken centrum og her brygges der øl efter de helt gamle håndværkstraditioner uden at gå på kompromis med smag eller kvalitet. Når du besøger Løkken Bryghus får du en unik oplevelse af, hvordan øl skal smage, når de bliver serveret i de autentiske omgivelser. Du kan selvfølgelig også købe øllene med hjem fra Bryggeriets bottleshop, og der vil også være mulighed for at smage årets julebryg fra Løkken bryghus.  
I efterårsferien fra d. 14. – 22. oktober har bryggeriet åbent hver dag fra kl. 11-17.  Undtaget 21 oktober fra kl. 11-14.

Find vej: 
Adresse: Vrenstedvej 12, 9480 Løkken

KreaCafé Løkken

I efterårsferien er der fokus på indendørs hygge, når Kreacafé slår dørene op alle dage i uge 42. Her finder du et stort udvalg af keramik, inspirerende teknikker og smukke farver. Keramikken kan hentes efter 1-2 dage, så feriegæster kan nå at få deres brændte ting med hjem. Er du blot i Løkken en enkelt dag, er det også muligt at få sendt keramikken hjem for kun 49 kr. Udover at male på keramik kan du bl.a. også lave smykker. Mulighederne er mange, og der er tænkt på både børn og voksne. Kreacafé serverer et lille udvalg af søde og salte snacks samt kvalitetsdrikkevarer .

Find vej:
Adresse: Nørregade 3, 9480 Løkken

Rundvisninger på Voergård Slot

Er du klar til en uhyggelig og spændende aften på vel nok Danmarks smukkeste renæssanceslot?
I efterårsferien er der Allehelgens-event, hvor du kan høre fortællingen om den historiske og den sagnomspundne Ingeborg Skeel  samt høre om de andre myter og legender, der er at finde på slottet. 
I stearinlysets skær går du rundt på det mørke slot og dykker ned i alle disse myter og legender.
Rundvisningerne finder sted første gang d. 13. oktober og derefter d. 17, 18 og 19. oktober. Hver af aftenerne er der to rundvisninger kl. 19.00 og 19.30 af en times varighed. Rundvisningerne er målrettet voksne og store børn. 

Find vej: 
Adresse: Voergård 6, 9430 Dronninglund

Arbejdende smykkeværksted

I hjertet af Blokhus kan du komme med indenfor i en ægte guldsmedeproduktion med synligt værksted, designmuseum, samt en lækker kaffebar. Stedet har sandsynligvis Danmarks største udvalg af diamantsmykker og vielsesringe, hvor der hver dag laves smykker helt fra bunden i eget design af de dygtige guldsmede efter årelange traditioner i guldsmedefaget. 
Rund din tur af i husets hyggelige kaffebar, hvor skøn baristakaffe kan nydes i de kreative omgivelser. Der er åbent året rundt tirsdag til lørdag.

Find vej: 

Adresse: Springvandstorvet 4-6, 9492 Blokhus

Zombie Run

Ved mørkets frembrud omdannes Blokhus Klitplantage den 19. oktober 2023 til noget, der næsten kunne være en scene fra The Walking Dead. Sværme af zombier vil denne aften jage alle varmblodede, der modigt begiver sig ud på en ca. 2,5 km lang rute i skoven. 
Da Zombie Run kan være lidt uhyggeligt, anbefales det, at børn altid løber sammen med voksne, og det er ikke tilladt at medbringe hunde.

Der er begrænset antal pladser, og der er obligatorisk tilmelding her 

Find vej:

Adresse: Aalborgvej 62, 9492 Blokhus

Bunkerrom og gin

Kom med indenfor hos en prisvindende rom og gin producent, der har modtaget stor anerkendelse i hele verden for deres produkter.
Tag en tur i rommens verden hos Skotlander og få hele historien om produktionen, og hvordan den lagres på gamle egetræstønder. Bliv også klogere på gin- og likørproduktion og få smagsprøver. 

Rundvisningen er gratis og bliver afholdt 17. og 19. oktober 2023.

Find vej:

Adresse: Hjulmagervej 19, 9490 Pandrup

Gourmet middag

Indled efterårsferien med en gourmetmiddag 13. oktober på autentisk, gammelt jernbanehotel godt gemt i den lille landsby Skovsgård. Skovsgård Hotel serverer denne aften mad, der normalvis hører storbyen til.  Menuen er social dining og en hyldest til markens og skovens trofæer. 9 retter og 12 nøje afstemte vine. 
Skovsgård Hotel er særligt, da det også er drevet på socialøkonomiske vilkår og har været igennem en gennemgribende renovering med respekt for den gamle historie. 
Aftenen skal forudbestilles. SE MENU

Det er ikke den pågældende menu, som fotos repræsenterer.

Find vej: 
Adresse: Hovedgaden 26, Skovsgård, 9460 Brovst

Puch Maxi tur

puch maxi hotel nor

Genopliv stemningen fra din ungdom med en Puch Maxi tur i Svinkløv Plantage, som er noget af Danmarks flotteste natur beliggende ved Slettestrand.

Knallerten lejes hos Hotel Nor, og på bagagebæreren er der grøn mælkekasse med forfriskninger.
Dagen kan afsluttes med et lækkert stjerneskud sammen med den mest fantastiske udsigt over Vesterhavet. Det foregår i restauranten, der ligger toppen af Lien skrænten i Slettestrand. 
Turen gennemføres på egen hånd, men der bliver udleveret et kort med en anbefalet rute.
Oplevelsen skal reserveres på forhånd.

Find vej:
Adresse: Slettestrandvej 88, Slettestrand, 9690 Fjerritslev

Thingbæk Kalkminer

Thingbæk kalkminer rebild

Ved Rebild Bakker syd for Aalborg findes Thingbæk Kalkminer. Kalkminen, der er 250 m lang, er åben for gæster.
Når der bliver koldt udenfor søger omkring 600-900 flagermus ind i kalkminen for at gå i dvale.
I oktober og november kan man måske være heldig at se, de flyver ind for at sætte sig i sprækker og lommer i minen. På guidede flagermusture, der henvender sig både til børn og voksne, formidles der om dyrenes færden, fakta og myter.
Find vej:
Adresse: Røde Møllevej 4, 9520 Skørping

Listen er sammensat af forslag fra lokale og turister i området og den er derfor heller ikke udtømmende for alt, hvad der er af gode oplevelser i området. Der kan hentes yderligere inspiration her på siden enten under oplevelser eller under eventsiden.

Læs om fantastiske oplevelser og events