Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Skovens dag åbner Gateway

Lørdag den 29. april slår Naturstyrelsen portene op for åbning af det nye besøgscenter Gateway Blokhus, der i fremtiden kommer til at danne ramme om en lang række friluftsaktiviteter. Samme dag inviteres alle til at deltage i ”Skovens Dag”, hvor der bydes på aktiviteter til hele familien.

 Skovens Dag er den årlige dag, hvor Naturstyrelsen inviterer hele Danmark til at komme ud og deltage i en række aktiviteter, som hører skoven og oplevelser i skoven til.

– I år har vi lagt ekstra mange kræfter i arrangementet, som bæres igennem af en stor gruppe lokale ildsjæle, vi ikke kunne være foruden, fortæller klitplantør og naturvejleder Torben Stæhr fra Naturstyrelsen Vendsyssel.

– Det store program omfatter i år bl.a. træklatring for de modige, bueskydning a la Robin Hood, Crossløb, Workout med instruktion, O-løb, gå på slagline og spejderne viser deres færdigheder på lejrpladsen. Man kan også få et sundhedstjek hos personalet i Aalborg kommunes sundhedsbus.

– Vi har også noget for de motionsaktive, som kan prøve kræfter med geocaching, hvor man skal finde nogle gemte poster ved hjælp af en GPS eller sin egen mobile telefon. Hertil kommer tur med hestevogn, ridetur på islænderheste og meget meget mere, fortæller Torben Stæhr, der fortsætter: – ønsker man sved på panden, byder dagen også på mountainbike-cykling, så vi har noget for enhver, der møder frem søndag den 29. april.

 

Gruppen af lokale ildsjæle, som støtter op om Skovens Dag tæller bl.a. Hune Bageri, Hune-Blokhus Cykeludlejning, PGU m.fl., og det er også folk herfra der bl.a. byder på figurskæring, naturbageovn, ridning på islandske heste samt hestevognskørsel.  Naturstyrelsen stiller et såkaldt ”naturkøkken” op, hvorfra der bydes på forskellige smagsprøver og Hune Bageren bager brød i den nye naturbageovn

 

Gateway Blokhus

– Vi glæder meget til Skovens Dag i år, da vi samtidigt skal åbne det nye besøgscenter: Gateway Blokhus, fortæller Torben Stæhr fra Naturstyrelsen Vendsyssel.

Det nye besøgscenter er en brik i en stor fællesnordisk satsning med at styrke vandre- og cykelturismen. Men det nye besøgscenter bliver mere end det. Her er der også fitness-stier, mountainbike-stier, naturlegeplads, grill- og picknikpladser. Senere kommer der et madpakkehus og toilet m.m. Der er lavet nye parkeringspladser inde i klitplantagen tæt ved facilloiteterne.

 – Selve åbningen forestås bl.a. af borgmester Mogens Gade og repræsentanter fra Naturstyrelsen, der omkranses af festlige indslag fra såvel Brovst Pigegarde som Blokhus Kanonlaug, faldskærmsudspringere fra Jægerkorpset m.m. Og som Torben Stæhr slutter: – vi får en fantastisk dag i Blokhus Klitplantage, ingen tvivl om det!

 

En splinterny og udfordrende legeplads i Blokhus Klitplantage indvies på Skovens Dag i forbindelse med etablering af det nye besøgscenter for motion og sundhed i Blokhus Klitplantage, søndag den 29. april.

Der er masser af sjove ting ved legepladsen, -her en sandkasse.

…og en rutchebane

…Et lille legehus…

…og selvfølgelig gynger. Flere af tingene var ikke færdige da billederne på denne side blev taget i sidste uge, men allerede nu skulle store dele af legepladsen færdig. Man er velkommen til at kigge forbi

Læs om fantastiske oplevelser og events