Nyheder
imported

Skulpturparken Blokhus åbner den 1. maj.

I mellem sansehaver og et hav af blomster, kan du dagligt opleve, når nogle af verdens førende kunstnere udformer enorme skulpturer i sand efter dette års tema: "Eventyrlige Filmfigurer".

”Vi er i selve parken og kunstbutikken lukket ned frivilligt, og det er også frivilligt, om vi vil åbne igen. Vi tager myndighedernes anvisninger om sundheden og sikkerheden meget alvorligt, og vi har derfor brugt nedlukningstiden på at se på, hvor vi skal implementere de foranstaltninger, der gør, at vi føler, at vi står 100 procent inde for de gældende retningslinjer. Vi kan ikke sammenlignes direkte med attraktioner og zoo (som i øvrigt også må åbne rent juridisk), for vi har ikke kødannelser i parken og vi har over 20.000 m2 vores gæster kan boltre sig på – så stimer de ikke sammen i større grupperinger. Kulturhusets restaurant og café holder dog lukket indtil myndighederne igen giver lov til at vi må åbne disse".

Skulpturparken gøres klar til at tage imod gæster

Indehaver af Skulpturparken Blokhus, John Andersen, har måttet rykke åbningen fra 24. april til 1. maj, men så er Skulpturparken også klar til at tage imod gæster, der vil nyde sansehaven samt skulpturerne, herunder de nye sandskulpturer skabt efter temaet "Eventyrlige Filmfigurer."

Kom flere gange og få luft under vingerne

Der bliver ikke en egentlig åbningfest med Brovst  Pigegarde, musik, event og taler. Det kan måske komme på tale senere i juni, når Skulpturparken fylder syv år. – Men vi åbner den 1. maj og så opfordrer vi i stedet vores gæster til at komme flere gange og følge processen med opførelsen af de imponerende sandskulpturer. I modsætning til tidligere år, vil sandskulpturerne i år bliver udført løbende, og dermed skiftevis stå færdige – forventeligt frem til den 7. maj, siger John Andersen. Restauranten, Orangeriet og Cafén er fortsat lukket indtil sunhedsmyndighederne igen tillader, at de kan åbne. John Andersen opfordrer i stedet gæsterne til at tage medbragt mad med i parken – evt fra et af de lækre take-away steder i nærheden. Kulturhusets Kunstbutik samt Skulpturparken har altså åbent fra den 1. maj fra kl 10.00. – Det giver bare rigtig gode betingelser for at man sammen og hver for sig kan gå rundt med afstand og nyde sansehaven i disse svære tider, siger John Andersen.

Flere danske gæster & turister

Indehaver John Andersen forventer ikke det store rykind af turister, men i stedet et bredere besøg af de lokale og danske turister generelt.
– Meget tyder på, at rigtig mange danskere vælger at holde sig inden for landets grænser – også efter det nuværende indrejse- og udrejseforbud bliver hævet. Naturen bliver for alvor et fysisk og mentalt frirum for mange mennesker den kommende tid. Jeg kan jo allerede nu se, at mange har brug for at gå en tur, tage i skoven eller på stranden. Her kan de komme og nyde blomsterne, parken og skulpturerne i ro og fred, og man må sige, at der er masser af plads i den 20.000 m2 store park med højt til himlen, siger John Andersen og tilføjer afsluttende, at man i Skulpturparken naturligvis vil overholde retningslinjerne i forhold til Covid19 og gøre alt hvad man kan, for at give gæsterne en rigtig god og eventyrlig god oplevelse på dansk jord. 

Læs om fantastiske oplevelser og events