Nyheder
imported

Slip Fantasien Løs

Åbningsfernisering af ny permanent træskulptur udstilling af Uffe og Kirsten Gitz-Johansens samling af træskærerarbejde i Kulturhuset Blokhus tirsdag den 20. maj, kl. 14-17.

Blokhus:

Åbningsfernisering af ny permanent træskulptur udstilling af Uffe og Kirsten Gitz-Johansens samling af træskærerarbejde i Kulturhuset Blokhus tirsdag den 20. maj, kl. 14-17.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Den nye træskulpturudstilling vil fremadrettet være i Kulturhuset Blokhus. Samlingen er erhvervet af John Andersen & Galleri Blokhus i 2013 og består af 161 værker. Den betagende udstilling er et resultat af to menneskers arbejde igennem et langt liv – et liv med glæde ved træskærerarbejdet og naturen.

John Andersen tilføjer til avisen, at der i forbindelse med åbningsferniseringen også vil ske mere, men han ønsker at ikke afsløre andet, end at viderefortælle en historie, der knytter sig til det flotte håndværk

– De hvisker og tisker, maskerne og skulpturerne, som har taget bolig i Kulturhuset Blokhus. Det er ikke altid, vi mennesker kan høre det. Måske fordi vi ikke giver os tid. Måske fordi vi Ikke lytter efter. Måske fordi vi hele tiden har vores opmærksomhed alle andre steder end der, hvor vi er lige nu, udtaler John Andersen, Kulturhuset Blokhus.

Kirsten Gitz- Johansen er født 1943 i Frederikshavn. Hun er datter af læge Bodil og vin- og tobakshandler Jens Frimodt Sørensen. Kirsten er uddannet sygeplejerske, men har også arbejdet som maskemager, træskærer, maskespiller, instruktør, underviser og foredragsholder. Hun har bl.a. haft udstillinger i Kunstpavillonen Aalborg og Kunsten – Frederikshavn Kunstmuseum. Derudover har hun udstillet på Odder Kunstfestival – Kunstpavillonen, Kulturministeriets Vandreudstilling 2003-05 og Musee du Carnival et du Masque i Belgien.

Man kan slippe fantasien løs, opleve og lytte til den historie, udstillingen fortæller, med træskulpturernes mange finurlige, sære, sjove, alvorlige udtryk og gevækster i Kulturhuset Blokhus, den tidligere Hune Friskole som siden 2013 har udviklet sig til et Oplevelsescenter med både indendørs og udendørs events. Ud over Gitz-samlingen danner Kulturhuset i dag bl.a. ramme om Rock & Roll Museum, International Sandskulptur Festival, International Træskulptur Festival, Verdensballetten, Blokhus Revyen, koncerter og foredrag, samt cafe med tilhørende møde- og selskabslokaler.

Læs om fantastiske oplevelser og events