Aabybro

Sløjt besøg til møde om LUP i Aabybro

Aabybro er eneste by uden en paraplyorganisation

– Blot otte personer mødte op i kantinen på Aabybro Rådhus onsdag aften 26. februar, da Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget havde inviteret til LUP-møde.

En samlet indgang
Formålet var at oprette en paraplyorganisation for hele foreningslivet i Aabybro, så der er én indgang, som sikrer, at alle foreninger bliver hørt.
– En LUP eller paraplyorganisation kan også sikre, at alle foreninger får besked, hvis der er nyt for eksempel om midler fra vores landdistriktspulje. En LUP sikrer, at alle foreninger bliver hørt, siger Helle Bak Andreasen (V), formand for KFL-udvalget.

Borgernes ønsker
Samtidig kan en LUP også være stedet, hvor borgere kan henvende sig med ønsker og mindre projekter som eksempelvis anlæg af en ny legeplads, der kan komme i betragtning til at modtage støtte fra de kommunale landdistriktsmidler.
– Alle vores lokal- og bysamfund har en sådan LUP. Undtagen Aabybro, konstaterer Helle Bak Andreasen.

Ty til anden model
Og med det meget lave fremmøde onsdag aften blev man på mødet enige om, at der ikke kunne gøres noget nu og her.
– I stedet må man ty til den model, som man med succes har benyttet i Brovst. Man må gå rundt og prikke folk på skulderen og sige til dem, at her er lige noget for dem at være med i, siger Helle Bak Andreasen, men tilføjer.
– Fra kommunens side er det her et tilbud for borgernes egen skyld. Det er ikke noget krav.
For at komme videre med arbejdet blev der nedsat en gruppe på tre personer, som skal prøve at skabe en paraplyorganisation.

Det er:

  • Flemming Krogh, Aabybros medlem i landdistriktsrådet samt bestyrelsen for Aabybro Borgerforening.
  • Ejendomsmægler Henrik Pedersen, Aabybro IF.
  • Medlem af kommunalbestyrelsen, Michael Krogsgaard (V).

Læs om fantastiske oplevelser og events