De sidste tre år har Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld uddelt en million kroner til 10 humanitære organisationer, som hvert år har modtaget hver 100.000 kroner til humanitære og velgørende formål.

Sol og Strand Feriehusudlejning er dermed unik i den danske feriehusbranche, fordi Sol og Strand siden 2019 har været ultimativt ejet af den velgørende fond ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”, der hvert år deler ud af overskuddet fra sommerhusudlejningen.

Og som noget helt særligt gav ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld” i marts 2022 desuden en donation på tilsammen en million kroner til seks danske nødhjælpsorganisationers arbejde i det krigshærgede Ukraine, som blev angrebet af Rusland.

To nye puljer på ialt 3 millioner

-Nu bliver der i 2023 skruet op for donationerne, fortæller Jens Stadum, formand for bestyrelsen for ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”:
-Takket været den gode udvikling i Sol og Strand Feriehusudlejning kan vi nu som planlagt forøge fondens donationer. I 2023 øger vi fra 1 til 3 millioner kroner til almenvelgørende og humanitære indsatser. Det kommer vi til at gøre gennem to puljer:
-Den ene pulje, som vil rumme en million kroner, bliver uddelt til projekter på under 10.000 kroner.  Der blev åbnet for ansøgninger 17. maj, og der kan løbende søges om støtte via fondens hjemmeside. De indkomne ansøgninger vil blive vurderet en gang om måneden. På den måde kan fondens være med til at give hjælp til mange mindre og ofte lokale projekter rundt om i landet.
-Den anden pulje, som består af to millioner kroner, uddeles til velgørende og humanitære projekter over 10.000 kroner. Her blev der være åbnet for ansøgninger igennem fondens hjemmeside 17. maj og der kan ansøges frem indtil udgangen af september. Derefter vurderes de indkomne ansøgninger, og der vil være uddeling i december. Her kan større projekter således søge støtte.
-Det er jo en milepæl i fondes arbejde, at vi nu kan udvide fondens donationer til 3 mio. her i 2023. Det gør hele bestyrelsen stolt, for vi kan også se, af de ansøgninger, vi har fået i de foregående år, at der er mange velgørende og humanitære projekter, som har brug for støtte, siger bestyrelsesformand Jens Stadum.
Lige som de to foregående år bliver alle husejere, feriegæster og ansatte i Sol og Strand i september via meningsmålinger inddraget i vurderingen af de områder, som fonden kan støtte.
Per Dam, der er administrerende direktør i Sol og Strand Feriehusudlejning A/S og medlem af bestyrelsen for fonden, der ejer Sol og Strand, fremhæver Sol og Strands succes som forudsætning for tre-doblingen af fondens donationer.
-Det er jo en drøm, der går i opfyldelse, når fonden kan øge sine donationer til både gode lokale, regionale, nationale og internationale almenvelgørende og humanitære indsatser. Det er vi alle i Sol og Strand glade for, afslutter Per Dam.

Læs om fantastiske oplevelser og events