Blokhus

Sol og Strand-fond uddeler millioner af kroner

Det er stadig muligt at søge om pengene

Sol og Strand-fond udlodder i alt tre millioner kroner i 2023. Der er stadig mulighed for at få del i pengene , udtaler de i en pressemeddelelse.
Ladcykler til landsbyfællesskab, Hjernesagen, golfhold for parkinsonramte, oplevelser til udsatte familier, vandaktiviteter til ordblindeefterskole.
Det er blot nogle af de initiativer, “Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld” netop har ydet økonomisk hjælp til fra en pulje på en million kroner, hvis formål er at støtte projekter på under 10.000 kroner.
Nu nærmer endnu en udlodning sig, og denne gang bliver der uddelt penge fra en pulje på i alt to millioner kroner, som er målrettet projekter over 10.000 kroner.

Der er allerede indkommet en del ansøgninger, men bestyrelsesformand Jens Stadum håber, at flere vil benytte muligheden for at sende en ansøgning inden fristen 30. september.

sol og strand Jens Stadum

-Det er første gang i fondens levetid, at vi har mulighed for at udlodde fra en pulje på i alt to millioner kroner, hvilket giver os mulighed for at støtte flere ansøgere, siger Jens Stadum, der opfordrer potentielle fondsmodtagere til at sende en ansøgning via ansøgning til fonden.

Fonden har tidligere udloddet til organisationer som eksempelvis “Læger Uden Grænser”, Julemærkefonden, ADHD-foreningen, Skovsgård Hotel, Skyggebørn mv.

-Vores vision med denne fond er at bevare og udvikle Sol og Strand på danske hænder, og at være med til at gøre en forskel for andre. Booker eller udlejer man et feriehus gennem Sol og Strand, er man med til at understøtte vigtige samfundsmæssige indsatser. Ejeren af feriehuset skal naturligvis have sin andel, men størstedelen af overskuddet overgår til fonden og ender ikke hos en udenlandsk kapitalfond eller aktionærer, siger Kjeld Andersen.

Det er utroligt glædeligt, at vi kan være fødselshjælpere til spændende og givende projekter i hele landet og ad den vej forhåbentlig medvirke til at gøre en forskel for nogle mennesker, siger Margit Andersen.

Feriegæster, husejere og medarbejdere i Sol og Strand Feriehusudlejning får mulighed for at deltage i en meningsmåling i forhold til, hvem de mener, der skal have del i fondsmidlerne til projekter over 10.000 kroner.

Den endelige udlodning finder sted i december.

Fakta

Ægteparret Margit og Kjeld Andersen har siden 1979 drevet Sol og Strand Feriehusudlejning med succes.
For at sikre, at virksomheden forbliver på danske hænder, besluttede de at overdrage deres livsværk til en fond, der nu ejer 75 procent af virksomheden. Det skete i forbindelse med virksomhedens 40-års jubilæum i 2019.
”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld” udlodder i 2023 i alt tre millioner fra to puljer, hvoraf den ene pulje på en million kroner har åbent for ansøgninger hele året. Denne pulje støtter projekter på under 10.000 kroner.

Den anden pulje, der er på to millioner kroner, udloddes en gang om året – denne pulje er målrettet projekter på over 10.000 kroner, og her er der ansøgningsfrist 30. september.

Læs mere om fonden her

Læs om fantastiske oplevelser og events