Blokhus

Sol og Strand giver 1 million til indsats i Ukraine

Seks danske nødhjælpsorganisationer modtager i løbet af få dage tilsammen en donation på 1 million kroner fra Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld, der er hovedejer af Sol og Strand Feriehusudlejning.

Humanitær indsats
Donationerne sker for at understøtte organisationernes humanitære indsats i det krigshærgede Ukraine.
– Det ukrainske folk går i disse dage og nætter gennem ubeskrivelige rædsler, mens krigen raser. Det rammer børn, kvinder og mænd i alle aldre. Og vi ved godt, at en million kroner kun er en dråbe i havet i forhold til af afhjælpe den nød, der opstår for de mennesker, der på så mange måder rammes af krigen, siger Jens Stadum, der er bestyrelsesformand i Sol og Strand-fonden.
– Men Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld er blandt andet skabt til at gøre en gøre en forskel, hvor der er humanitære behov. Derfor har vi i solidaritet med det ukrainske folk og med stor ydmyghed for den opgave, nødhjælpsorganisationerne udfører for at afhjælpe ukrainernes nød, besluttet ekstraordinært at donere samlet en million kroner fra fonden til den humanitære indsat i Ukraine, siger Jens Stadum.

Gør en forskel
Og på Sol og Strands Jammerbugt-bureau i Blokhus glæder man sig over, at overskuddet fra udlejningen af sommerhuse og ferieboliger i området, endnu engang kan gøre en forskel for mennesker, der har et behov.
– Som alle andre rystes vi jo over den situation, ukrainerne står i, mens et stort naboland med en stor krigsmaskine overfalder dem. Og sådan en dag hvor vores ejer, Sol og Strand-fonden kan donere en million kroner til de mennesker i Ukraine, der lige nu befinder sig midt i en krig, er man virkelig stolt over at være en del af Sol og Strand, siger ejerrådgiver Walther Jensen, der er daglig kontakt for ejere af de sommerhuse og ferieboliger, som lejes ud gennem Sol og Strand i Jammerbugten.
– Donationen til Ukraine kommer oven i de donationer, vi giver i til ”den lokale håndsrækning” i de lokalområder, hvor vi udlejer 6.500 private sommerhuse ud til danske og udenlandske feriegæster, og de donationer til velgørende organisationer, Sol og Strand-fonden giver i forvejen, siger Walther Jensen.

Pengene fordeles ligeligt mellem følgende humanitære organisationer:

  • UNICEF
  • Røde Kors
  • Red Barnet
  • Læger Uden Grænser
  • Folkekirkens Nødhjælp
  • UNHCR, FN’s Flygtningeorganisation.

Læs om fantastiske oplevelser og events