Blokhus

Sol og Strands håndsrækning sikrer lys i mørket

Takket være sommerhusejerne tilknyttet Sol og Strands kontor i Hune bliver der nu mulighed for at etablere lysudsmykning i området i januar, februar og marts. 

Den lokale håndsrækning
Sol og Strand Feriehusudlejning uddeler hvert år penge fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning” til lokale projekter. I år hentede Samrådet Destination Blokhus den største opbakning, da sommerhusejerne skulle afgive deres stemme på i alt tre nominerede projekter. 
Dermed kan rådet nu se frem til at modtage en økonomisk håndsrækning på 25.000 kroner.
– Det er vi rigtig glade for, for det betyder, at vi kan komme i gang med at etablere belysning i de mørke måneder, hvor julebelysningen er pakket ned, siger John Andersen, der er formand for Samrådet Destination Blokhus.

Starter ved Torvet
Planen er, at belysningen skal være synlig i alle lygtepæle i Blokhus og Hune. Det bliver dog i første omgang udelukkende etableret omkring Torvet i Blokhus.
– Coronasituationen har gjort Erhvervsforeningen Destination Blokhus, og dermed også Samrådet, en anelse vingeskudt rent økonomisk, idet vi har besluttet at fritage vores medlemmer for kontingent. Det betyder, at vi ikke har den økonomi, vi havde ventet og derfor ikke har de fornødne midler til at realisere hele projektet.
– Derfor bliver belysningen etableret i etaper . Vi begynder med torvet, hvor skøjtebanen tiltrækker mange gæster, siger John Andersen og tilføjer, at projektet skal medvirke til at gøre området mere indbydende i den mørke tid.
– Vi vil gerne være med til at understøtte området som en helårsdestination, og vi er overbevidste om, at dem, der besøger os, vil føle, at det er en positiv oplevelse. Belysningen skal skabe stemning og give følelsen af liv i en ellers vinterstille ferieby.

Støtte til Søstjernerne
Der uddeles i alt 50.000 kroner, og de to øvrige nominerede kandidater i håndsrækningen kan se frem til at modtage hver 12.500 kroner. Søstjernerne Blokhus – en forening for vinterbadere – får således støtte til indkøb af en PVC-dug, der skal beklæde vinterbadernes samlingssted på stranden.
Tilsvarende får Kulturens Venner i Blokhus penge til et projekt, der tager udgangspunkt i en bænk, som skal danne rammen om en fælles kulturel identitet i Blokhus/Hune området.

Læs om fantastiske oplevelser og events