Nyheder
imported

Sommerhussalget stiger 96 procent på fem år

Fremgangen på markedet for sommerhuse er eksplosiv. På bare fem år er antallet af handler tæt på fordoblet, viser nye tal fra Boligsiden.dk

2017 var i særdeleshed sommerhusenes år på boligmarkedet, hvor salget nærmest boomede oven på forårets ændring i reglerne for realkreditbelåning på fritidsboliger. Ændringen gjorde det billigere at købe sommerhus, og effekten ses fortsat. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Sammenlignet med antallet af handler i januar for bare fem år siden er der tale om en stigning i salget på 96 procent fra 239 til 468 handler. Og henover perioden har salget overgået sig selv hvert eneste år i årets første måned. – Der er sket mange gunstige ting for de danskere, der har gået med ønsket om at købe sommerhus. Den lave rente har i kombination med realkreditændringen øget antallet af potentielle købere, og samtidig givet andre mulighed for at købe dyrere. Det har for alvor sat gang i markedet, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Mens salget det seneste år er steget i landsdele som Østjylland, Fyn, Nordjylland og Vest- og Sydsjælland, er det faldet i det attraktive Nordsjælland. Årsagen er ifølge Birgit Daetz et stigende prisniveau, der gør det svært for nye købere at komme ind på markedet.

Markedet i Jammerbugten

Mens salget af fritidshuse er stigende i Nordjylland, er den gennemsnitslige salgspris, kr. pr. m² på fritidshuse i Jammerbugten også stigende. Tilbage i februar 2015 – for blot tre år siden, var den 13.414 kr./m² mens den i februar 2018 er 15.607 kr./m², viser tallene fra boligsiden.dk. Sammenligner vi Jammerbugt kommune med Frederikshavn kommune, der som fyrtårn for fritidsboliger også har Skagen, kan Jammerbugt Kommune prale af kun 209 dages salgstid i juni 2017 mens Frederikshavn kommune havde 422 dage salgstid i samme periode. Tallene fra Boligsiden.dk viser dog, at salgstiderne i Jammerbugt kommune er kortest i forår- og sommerperioderne mens fritidshusene i Frederikshavn kommune sælges hurtigst i vinterperioderne.  – Vi har størst efterspørgsel på fritidshuse, når der er flest folk i området – hvorved salgstiden også er kortest i forår, sommer og efterår, mens den er lidt længere i vinterperioden, fortæller Mikael Thomsen, Daglig leder home Blokhus. Siden 2015 er der sket en voldsom stigning i interessen for køb og investering af fritidshuse i og omkring Blokhus-Løkken. – Den lave rente har i kombination med realkreditændringen øget antallet af potentielle købere, dertil skal det siges, at det er attraktivt, at man allerede efter 1 år kan bo permanent i sit fritidshus og så er der sket en kæmpe udvikling i området, der giver rigtig gode betingelser for køber såvel sælger. Man har måske ikke turde købe, da der var finansiel uro, men nu hvor markedet er stabilt og stigende, stiger efterspørgslen også  – især strækningen fra Rødhus til Løkken er voldsom attraktiv, afslutter Mikael Thomsen.  

 

Læs om fantastiske oplevelser og events