Blokhus

Sommersæson større og længere end nogensinde

– Det er praktisk talt umuligt at opdrive et ledigt sommerhus lige nu i Danmark, og travlheden mærkes også tydeligt hos Sol og Strand.
Udlejningsbureauet har normalt udsolgt i ugerne 29 til 31. Men i år kan Sol og Strand også melde al udsolgt i uge 28 og er meget tæt på at gøre det samme for uge 32.

Også ind i sensommeren
– Sommersæsonen er større og længere end nogensinde før. Der er færre gæster fra udlandet, men der er dobbelt så mange danske gæster, og vi er lettede over, at sommeren er reddet ovenpå et barsk forår, fortæller Per Dam, direktør for Sol og Strand.
Den positive tendens ser ud til at fortsætte ind i sensommeren.
– Vi har allerede lejet mere ud i august og september end tidligere år. Så sæsonen bliver længere end normalt, og det giver alle mulighed for at hente noget af forårets tab ind, oplyser Per Dam.

Direktør Per Dam er lettet over, at der blev fundet en grænseløsning.

Når ikke det hele
Den flotte sommerudlejning betyder dog ikke, at bureauet kan nå at indhente hele nedgangen fra et ”forsømt” forår og en skidt forsommer.
– Nej, selv med en rigtig stor og lang højsæson og en bedre eftersæson kan vi ikke helt hente det tabte, men vi kan hente en stor del ind, og det er vi rigtigt glade for, siger Per Dam.
– Vi er lettede over, at der blev fundet en løsning på en kontrolleret grænseåbning, så vi igen kan tage imod gæster fra udlandet. Derudover er vi rigtigt for de mange danske gæster, der vælger at opleve Danmark i år, siger han.

Danskere får øjnene op for Danmark
Og så understreger Per Dam, at der trods alt også er positive erfaringer at tage med fra denne meget mærkelige start på 2020, og de kan bruges konstruktivt de kommende sæsoner.
– Ja, det er der faktisk. Vi håber, at der er mange danskere, som i år får øjnene åbne for, at Danmark faktisk er et dejligt ferieland. Vi håber, at der også de kommende år vil være flere danskere, der vælger at nyde ferier ude ved de danske kyster og i den skønne natur, siger Per Dam.

Hvis du har særlige ønsker til dit sommerhus næste år, så overvej at booke allerede nu.

Overvej at booke allerede nu
Og han kan tilføje, at der faktisk allerede nu er flere forbookinger til næste år end normalt.
– Med tanke på, at der plejer at være udsolgt i ugerne 29 til 31, og at der i år også har været udsolgt i flere uger, så er mit råd; at hvis man ønsker et feriehus et bestemt sted og med specifikke ønsker til huset, så skal man ikke vente alt for lang tid med at booke.
– I Sol og Strand forventer vi, at 2021 bliver et rigtigt stort år for den danske kystturisme inklusiv en rigtig stor af udlejning af feriehuse, understreger Per Dam.

Læs om fantastiske oplevelser og events