Nyheder
imported

Spånerne fløj og motorsaven røg

25 kunstnere fra 10 lande mødtes i Blokhus i Kr. Himmelfartsferien, og forvandlede kæmpe store 200 år gamle træstammer til fantastiske skulpturer

Tekst: Louise Kande – Foto: Ulla Jensen Photography

I Kr. Himmelfartsferien var mange mødt op, for at se, når spånerne fløj og motorsaven arbejdede hurtigt – og røg. Alle gæsterne fik indtryk af den hurtige arbejdsform, når motorsaven bliver anvendt til at skabe kunst. Skulptørerne arbejdede løbende over de fire dage på at skabe én stor og fantasifuld skulptur der skulle fortolke årets tema 2014; konger, kejsere og herskere igennem tiderne

Der blev dog også tid til rigtigt at lege med motorsavens mulighed for at arbejde hurtigt, da skulptørerne dagligt demonstrerede dette ved speed-carvinger, hvor der på ganske kort tid blev skåret små skulpturer som publikum kunne følge tilblivelsen af fra start til slut.

Arrangøren er Kulturhuset Blokhus og Galleri Blokhus i samarbejde med Niels Ejnar Petersen. For Niels Ejnar er træ ikke kun en hobby. Han er uddannet skovfoged og underviser i skovbrug på Jordbrugets Uddannelsescenter, Århus. Det er dog først og fremmest hans hobby, der har bragt ham vidt omkring i verden.

-Det er de store skulpturer med motorsaven, som er sjovest at lave. Det er dem der bringer mig den største glæde og de største udfordringer. Den hurtige, impulsive måde at arbejde på. De hurtige resultater i arbejdet. Den truende katastrofe for et fejlsnit, efterfulgt af glæden når alt lykkes, og skulpturen står færdig. Det giver mig en større tilfredsstillelse end andre arbejdsformer, udtaler Niels Ejnar.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events